DINSDAG BOOST | Caramel Stoofpeer Cake

Recepten | Zoet | Makkelijk | 15 minuten + 40 minuten oventijd | Eén cake

We kunnen er niet meer om heen, de Herfst is weer begonnen. Als je het ons vraagt, is dat helemaal zo erg nog niet. Want hóe gezellig is het dat we weer ’s avonds op de bank onder een dekentje kunnen zitten met een kop thee en.. een heerlijke plak cake! En precies voor zo’n moment vinden wij deze Caramel Stoofpeercake geschikt!

Ingrediënten

  • Zonnebloemolie | 200 ml
  • Lichtbruine basterdsuiker | 90 gram
  • Ei | 6 stuks
  • Bakpoeder | 2 tl
  • Speculaaskruiden | 1,5 el
  • Bloem | 200 gram + een beetje extra
  • Stoofpeer | 3 kleine stoofpeertjes (zonder klokhuis)
  • Caramelblokken in 4-en gesneden| ongeveer 7 blokken

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden, en bekleed een cakeblik met bakpapier.
Mix de zonnebloemolie, basterdsuiker en eieren luchtig voor ongeveer 3 minuten.
Weeg ondertussen het bakpoeder, de speculaaskruiden en bloem af. Wanneer het ei-mengsel luchtig is geklopt en de suiker is opgelost, voeg dan het bloem-mengsel hieraan toe. Mix dit tot een glad beslag.
Snijd ondertussen de stoofpeertjes in partjes zoals jij vind dat het er leuk uit ziet. Mocht je zelf een lekker recept hebben voor de stoofpeertjes, maak ze vooral zelf! Wij hebben een beetje gecheat; Oma vind het leuk om ze zelf te maken;) De stoofpeertjes dompel je door een schoteltje met wat extra bloem. Dit zorgt ervoor dat je peertjes straks niet gelijk naar de bodem zakken. Spatel nu de gesneden blokjes caramel door het beslag, en giet het geheel in de cakevorm. Wij legden de stoofpeertjes bovenop de cake, en zetten hem daarna in de oven voor 40 minuten.
Check de cake na 30 minuten, misschien gaat jouw oven wel harder dan die van ons

Bon Appétit !

#nonpopup | @non_popup



Hella Elgershuizen
Foodie bij NON pop-up

 @hellahuizen



 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *