DINSDAG BOOST | Zebra Cake

Recepten | Zoet | Makkelijk | 1,5 uur | 1 taart

Zebra Cake. Hoe leuk en vrolijk ziet deze eruit? In ieder geval achten wij de kans groot dat jullie deze vrolijke taart snel terug willen zien bij ons in het Hoofdkwartier.

Ingrediënten

  • Zelfrijzend bakmeel | 300 gram
  • Lichte basterdsuiker | 250 gram
  • Vanille suiker | 2 eetlepels
  • Ei | 3 stuks
  • Cacao | 1 eetlepel
  • Zachte roomboter | 300 gram
  • Water | 100 ml
  • Poedersuiker | 200 gram
  • Rode bietensap | 3 theelepels
  • Pistachenoten, gepeld | 3 eetlepels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de zachte roomboter los met de basterdsuiker. Wanneer dit een mooi geheel is geworden, voeg je één voor één de eieren toe. Blijf kloppen tot dit een glad beslag is geworden.
Verdeel nu het beslag over twee kommen. In kom 1 meng je de vanillesuiker goed door het beslag, in kom 2 het cacaopoeder.
Pak nu je cakevorm, en bedek het met bakpapier. Giet nu om en om een lepel van het bruine beslag over het witte beslag. Door het beslag om en om in het bakblik te scheppen, zul je later het ‘marmer-effect’ terug zien in de cake.
Zet de cake voor ongeveer 35 minuten in de oven. TIP: Elke oven werkt anders. Stel je timer in op 25 minuten, om op tijd te kunnen checken hoe het met de cake gaat. Hoe je weet dat de cake gaar is? Prik met een dunne tandenstoker (of iets wat erop lijkt) in het midden van de cake, en houd deze er 2 seconde in. Wanneer je de prikker eruit haalt, moet de prikker nog schoon zijn. Laat de cake nu helemaal afkoelen, voordat je de topping eroverheen kan doen.
Máár je kunt tijdens het wachten, natuurlijk wel alvast de topping maken. Doe het water en het rode bietensap in een kommetje,  zeef hierboven de poedersuiker. Mix het met een vork tot een glad beslag, je wil hier geen klontjes meer in hebben. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld

#nonpopup | @non_popup



Hella Elgershuizen
Foodie bij NON pop-up

 @hellahuizen



 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *