DINSDAGBOOST | Gele stoofpeertjes

Recepten | Zoet | Makkelijk | 2 uur | 10 peertjes

Gele stoofpeertjes, heb je die al eens gegeten? In donker paars zijn ze je vast al wel bekend, maar met de feestdagen in het verschiet, is het toch wel leuk om de klassieke gerechten iets te pimpen natuurlijk.

Ingrediënten

  • Stoofpeertjes (vraag de groenteboer naar zijn advies) | 10 stuks
  • Witte wijn (wij gebruikten Chardonnay) | 350 ml
  • Kristalsuiker | 175 gram
  • Citroensap | 1 eetlepel
  • Speculaaskruiden | 1 eetlepel
  • Kurkuma | 2 eetlepels

Bereiding

Snijd de stoofpeertjes aan de onderkant recht af, zodat ze recht kunnen blijven staan in de pan. Zet deze peertjes allemaal naast elkaar in de pan, en voeg de overige ingrediënten toe. Zet de pan op laag vuur, het liefst met een verdeelplaatje eronder. Dit zorgt ervoor dat het niet te hard gaat in de pan, het mag tegen de kook aan. Let trouwens op dat de peertjes wel helemaal onder staan in het vocht, zodat de gehele peer wordt gestoofd. Laat dit in ieder geval twee uur staan op laag vuur. De kurkuma zorgt voor de mooie kleur, is weer eens iets anders dan de paarse variant toch?

Mocht je nou toch veel waarde hechten aan de paarse stoofpeer, maar wil je toch iets anders? Volg dan eerst dit recept. Maar laat ze daarna ook nog eens een nacht in de koelkast staan in een bak met rode wijn. Zorg ervoor dat de helft van de peer onder staat in de rode wijn. Op deze manier zorg je ervoor dat de bovenste helft dus geel blijft, en de onderste helft paars van de rode wijn.

#nonpopup | @non_popup



Hella Elgershuizen
Foodie bij NON pop-up

 @hellahuizen



 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *