DINSDAG BOOST | French Toast Day

Recepten | Zoet | Makkelijk | 10 minuten | 3 porties

French Toast Day.
Op zijn Nederlands: De Dag van de Wentelteefjes! En die hebben we allemaal wel eens gegeten, om ‘de oude restjes brood op te maken’. Wat nog steeds een mooi excuus is om dit te eten natuurlijk. Wij maken deze French Toast het liefst met Fries Suikerbrood.

Ingrediënten

  • Fries Suikerbrood | 1 brood
  • Melk | 200 ml
  • Ei | 2 stuks
  • Rood fruit (diepvries) | 50 gram
  • Pecannoten | 1 handje
  • Maple Syrup | 2 eetlepels
  • Ongezouten roomboter | 1 eetlepel
  • Poedersuiker | 0,5 eetlepel
  • Gedroogde vijgen, gesneden | 2 stuks

Bereiding

Meng de eieren met de melk in een kom. Snijd het brood in plakken zo dik als dat je het zelf lekker vind. Wij sneden de plakken best dik, ongeveer 2 cm per plak. Doop de plakken goed in het melk-mengsel.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur met de roomboter. Bak hier de plakken brood in, aan allebei de kanten totdat ze goudbruin zijn gekleurd. Terwijl je de French Toast aan het bakken ben, kun je het rode fruit uit de diepvries opwarmen in een pannetjes. Zet dit op laag vuur zodat het niet aan kan branden.

Leg de gebakken boterhammen op de borden, en maak af met de rode vruchten, pecannoten, gedroogde vijgen, maple syrup en poedersuiker. Hmmmm! Echt een ontbijt voor in het weekend als je lekker de tijd hebt, en pas lekker laat gaat ontbijten. Voordeel: lunch kun je die dag dan wel overslaan.

 

Heb je dit recept uitgeprobeerd? We zijn benieuwd wat je ervan vond en of je er een foto van hebt!
#nonpopup | @non_popup



Hella Elgershuizen
Foodie bij NON pop-up

 @hellahuizen



 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *