Dinsdag Boost | HOMEMADE NAANBROOD

Recepten | Hartig | Makkelijk | 10 minuten | 2 porties

Hadden we dit eerder geweten.. We aten wel vaker Naan-brood, maar wisten gewoon niet dat het zo makkelijk was om zelf te maken! Hoe we dat deden, willen we natuurlijk maar al te graag met je delen.

Homemade Naanbrood. Yes we love it! Dit brood vind zijn oorsprong in Azie, maar wordt inmiddels ook steeds meer buiten Azie geserveerd. Je kunt het eten als bijgerecht, om bijvoorbeeld lekker te dippen in Baba Ganoush of Muhamarra. Of maak er een simpele maaltijd van. Naanbrood, kippendijen, hummus, rucola en sweet-chili-saus. Eigenlijk een soort broodje hamburger, maar dan net ff anders..

Waarom dit recept?

Dat we het leuk vinden om te experimenten (en jij waarschijnlijk ook), is jullie inmiddels wel bekend. In het Hoofdkwartier én voor de catering zijn we constant bezig met nieuwe recepten. Hoog tijd om één van onze favoriete (en vooral makkelijke) maaltijden iets uit te pluizen. Yes, met Naanbrood in de hoofdrol!

Ingrediënten

  • Griekse yoghurt | 150 gram
  • Zelfrijzend bakmeel | 300 gram
  • Zout | snuf
  • Gerookt paprikapoeder | 3 tl
  • Gemalen cayennepeper | 1 tl

Bereiding

Weeg je ingrediënten af, deze mogen bij elkaar in de kom. Meng dit met een spatel tot een geheel. Wanneer het bijna een bal is, kneed het dan nog even door met je handen. Als het nog te erg plakt, voeg dan nog wat zelfrijzend bakmeel toe. Is het juist te droog? Voeg dan een klein beetje yoghurt toe. Rol het deeg uit tot een dun ovaal broodje. Dat klinkt best makkelijk hè?

Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je grillpan op hoog vuur te zetten met olijfolie. Bak je broodjes in de pan, ongeveer 3 minuten aan elke kant. Je kunt dit ook in de koekenpan doen, maar van de grillpan krijgt het brood mooie strepen.

Dips op tafel, wijn koud.. En de borrel kan beginnen! Have fun!

#nonpopup | @non_popup



Hella Elgershuizen
Foodie bij NON pop-up

 @hellahuizen


 

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *