DINSDAG BOOST | Tempeh

Bijgerecht / Snack | Hartig | Makkelijk | 15 minuten | 4 personen

Vakantie is natuurlijk altijd leuk. Maar voor ons is een trip pas echt geslaagd, wanneer je heel vaak en heel lekker hebt gegeten. Mee eens? Hoog tijd om één van onze nieuwe favo recepten met jullie te delen, dit keer Tempeh uit Indonesië.

Ben je ook wel eens in Indonesië geweest? Grote kans dat je toen dit gerecht ben tegengekomen bij een warung, dat is een Indonesisch eethuisje. Vaak worden deze gerund door een familie. Zo heeft dus ook iedereen warung haar eigen familierecepten. Hier zijn vaak veel ingrediënten voor nodig, die je maar moeilijk kunt krijgen in Nederland. Het recept hebben we iets makkelijker gemaakt, zodat we er thuis ook nog vaak van kunnen eten.

Ingrediënten

  • Tempeh | 250 gram
  • Zonnebloemolie | 4 eetlepels
  • Gesnipperd sjalotje | 1 kleintje
  • Sambal Badjak | 1 eetlepel, of meer naar smaak
  • Ketjap manis | 3 eetlepels
  • Gebakken uitjes | 2 eetlepels

Bereiding

Snijd het blok tempeh in kleine reepjes. De grootte maakt eigenlijk niet veel uit, als ze maar allemaal even groot zijn. Zet nu je wok-pan op middelhoog vuur, en leg alvast wat keukenpapier klaar op een groot bord.

Giet nu de zonnebloemolie in de pan, en bak hierin je tempeh totdat het lekker knapperig is. Dit duurt zo’n 4 minuten. Laat daarna de tempeh uitlekker op het keukenpapier, en draai het vuur laag. Fruit nu het gesnipperde sjalotje. Voeg na 2 minuten de sambal toe en roer even goed door de pan. Voeg nu opnieuw de knapperige tempeh toe samen met de ketjap manis. Bak alles samen nog 1 minuut in de pan. And you are ready!

Selamat makan!

#nonpopup | @non_popup



Hella Elgershuizen
Foodie bij NON pop-up

 @hellahuizen



 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *