5x FOODTRENDS 2019

1. Veggie all over

Plantaardig zien we in 2019 overal terug. In elke koffiebar vind je minimaal twee verschillende soorten melk (plantaardig en koemelk) en in elke horecazaak minimaal een vegetarisch gerecht. Inmiddels zijn we de fase ook voorbij dat dit een pasta met rode saus zonder gehakt is. Nee Nee, anno 2019 is ‘vegetarian meat’ hot and happening én weet de keukenbrigade ook de mooiste groenten juweeltjes uit de keuken te toveren.

2. Streetfood Stays

Sinds de intrede van de foodtruckfestivals een aantal jaargeleden is streetfood nog steeds hipper dan ooit. Het is makkelijk, net evenanders dan de standaard borrelhap & vaak goddelijk lekker onder de borrel.

3. No Food to waste

Voedselverspilling is écht not done. Supermarkten gaan ‘buitenbeentjes’ verkopen en doggie bags zijn de normaalste zaak van de wereld. Waarom niet? Eigenlijk is het níet meer dan logisch!

4. Share your food

Waarom alleen ‘sharen’ als je in een tapas bar zit? Anno 2019 dit de hele dag door. En hoe leuk als je ook verschillende ontbijt of lunch gerechten kan proeven én ook daarbij lekker lang kan tafelen.


5. Speciale drankjes

Waar eerst een wijnkaart zijn intrede deed, toen speciaal bier én speciale koffies, zet deze trend nu ook verder in cocktails en mocktails. Eerst moest je nog naar een speciale cocktail bar voor je favo drankje, tegenwoordig is deze ook bij jou om de hoek niet meer weg te denken!

Ook leuk om te lezen!