DINSDAG BOOST | 7x de beste recepten met banaan

Van alle fruitsoorten die er zijn, is banaan de absolute ‘winner’ wat betreft veelzijdigheid. Je kan het voor zoveel gerechten gebruiken; zowel hartig als zoet. En dan te bedenken dat het nog een verantwoorde zoetmaker is ook! Er zijn talloze recepten te vinden met banaan. Logisch dat je dan  door de (bananen)bomen het bos niet meer ziet! We helpen je een handje en verzamelen 7 heerlijke tips die je eigenlijk niet mag overslaan. LET’S GO BANANA’S!

 

Bananenbrood
Lekker als ontbijt of als snack tussendoor: bananenbrood. Eigenlijk kun je het beter een cake noemen, want het is lekker luchtig. Ook fijn: als je het invriest is het nog steeds heel lang, heel lekker. Lekker met nootjes erdoor!


Bananenchips
Chips van bananen. We horen je denken, is dat lekker dan?! Zeker weten van wel! Snij een banaantje in dunne plakjes, breng op smaak met een beetje zout (hartig) en/of kaneel (zoet) en rooster het 1,5 tot 2 uur in de oven op 90 graden (wel tussendoor even omdraaien). Nu is het niet zo erg om een zak leeg te snaaien 😉

Banoffee taart
Karamel, banaan, chocola en room maakt banoffee. Je kan ons ervoor wakker maken. Oké, eerlijk toegegeven is de banaan in dit recept slechts een kleine poging om het geheel wat “gezonder” te doen lijken, want dit is toch wel alles behalve gezond. Maar wat is daar mis mee? Check dit recept en je wil het!

Bananenijs
Die constante behoefte aan ijs in deze hete zomer: we feel you. Maar wellicht gaat je lichaam een keer protesteren na iedere dag ijsjes eten. Wat als wij je vertellen dat er gezond ijs bestaat, waar slechts 2 ingrediënten voor nodig zijn en wat binnen 5 minuten op tafel staat, zónder dat je er een ijsmachine voor nodig hebt? HALLO ZEG, bestaat dat echt? JA HET BESTAAT! En ja, het is écht onwijs lekker! Het enige wat je nodig hebt, is 1 bevroren banaan (in stukjes, liefst ‘overrijp’, dan zijn ze het lekkerst) en een scheut (amandel)melk. Even pureren met je staafmixer en voilà, bonjour heerlijk romig ijs.. Ultieme tip: maak er een ‘chunky’ versie van door er pure stukjes chocolade of walnoten eroverheen te strooien.

Banana pancakes
Misschien heb je onze pancakes wel eens geproefd? Jep, ook hier zit banaan in. Zoooo lekker. Wij houden dat recept geheim (sorry!), maar er zijn talloze recepten op internet te vinden. Maak het compleet met je favo toppings zoals honing, chocola, nootjes en vers fruit.


Banaan op de BBQ
We hebben niet gelogen he, over het veelzijdige stukje fruit? Want zelfs warm is een banaan nog lekker. Met deze versie imponeer je je vrienden tijdens een barbecue: snij de holle kant van de banaan helemaal in tot de onderste schil. Duw open en vul met stukjes pure chocolade. Duw weer dicht en wikkel in aluminiumfolie en laat het even grillen op de BBQ. Smullen!

Bananen milkshake
We sluiten af met een heerlijke milkshake. Hiervoor heb je 2 bananen nodig die in stukjes zijn gesneden, 8 bolletjes vanille ijs en 0,5 liter melk. Even in de blender en je hebt een romige, ijskoud drankje!

Zo, aan de slag! Welk recept ga jij uitproberen? Stuur ons een foto’tje van het resultaat, vinden we altijd heel leuk!  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *