DINSDAG BOOST | Het heilige koekje bij de koffie

Het koekje bij de koffie. You love it, or you don’t. Geintje, iedereen is hier toch gek op? Je krijgt ze in bijna alle horecazaken in Nederland. En krijg je het niet, dan is dit toch wel een teleurstelling. Maar waar komt dat nou eigenlijk vandaan?

Eén koekje bij de koffie is een heuse Nederlandse traditie, die echt al heel lang bestaat. Op de foto zie je bijvoorbeeld boterkoek, wat aan de grote kant voor bij de koffie haha, maar wel al heel lang traditioneel om bij de koffie te eten in Nederland. Wist je dat het Engelse woord ‘cookies’ afstamt van het Nederlandse woord ‘koekjes’. Grappig hè, wisten wij ook niet. Maar het geeft wel aan hoe belangrijk dat koekje voor ons is 😉

En er gaan dan ook best wel wat koffiekoekjes doorheen op een dag als je weet dat de Nederlander gemiddeld 2,4 kopjes koffie drinkt op een dag. Dit betekent zo’n 40 miljoen per dag! Koffie bij het wakker worden, koffie voor visite, koffie bij je afspraken, koffie op werk, koffie voor de oppepper na de lunchen misschien nog een laatste koffie vlak na het eten. Ja, dat is inderdaad best veel. Uit onderzoek is gebleken dat cafeïne ook een verlangen naar zoet triggert. Maar behalve dat, hebben we het ook wel echt tot een gewoonte weten te maken. Een hele lekkere gewoonte waar wij graag aan meedoen.

En dan sluiten we de blog graag af met de volgende gewetensvraag:

“Neem jij bij elke kop koffie een koekje?”

Nog meer behoefte aan een ‘Boost’ ?