DINSDAG BOOST | Kerstborrel

Inspiratie | Borrelhapjes

De Sint is nog maar net het land uit, maar wij zitten al lekker met onze gedachten bij de Kerstdagen (eigenlijk zitten we daar al een paar weken). Want hoe leuk is het om weer met allemaal lieve vrienden en familie de hele avond te tafelen? En met ook nog een heel weekend aansluitend met de Kerstdagen, betekent dus eigenlijk vier he-le dagen lang met eten bezig zijn. Recepten zoeken, Pinterest kijken, testkoken, tafels dekken, borrelen, ontbijten, toetjestafel.. Wij doen het in ieder geval allemaal!

Tegenwoordig worden de Kerstdagen wat minder traditioneel gevierd. Vooral met vriendengroepen zie je het vaak gebeuren dat het de bedoeling is ‘dat iedereen iets meeneemt’. Super leuk idee natuurlijk, maar wat kan je dan precies doen? Hoe verdeel je de boodschappen en de taken? Wij vinden de uitgebreide borrelplank in ieder geval super leuk voor een meer ‘moderne’ Kerst. Iedereen kan kleine hapjes maken, verdeel bijvoorbeeld de taken dan op in ‘vlees, vis of vega’, en dan zal er voor iedereen wel wat lekkers bij zitten. Om jullie een beetje een idee te geven bij hoe dat er dan uit zou kunnen zien..

Wat ligt er op onze plank?

Blini’s met pittige rode bietenroom-kaas, bieslook en gerookte zalm
Blini’s zijn een soort kleine hartige poffertjes. Daarop hadden wij een roomkaas gespoten (roomkaas gemengd met bietensap en mierikswortelpasta), en getopt met gerookte zalm en fijngesneden bieslook.

Spiesjes
– Caprese; “All time favourite”
– Peer met rucola, serranoham en hele lieve mini tomaatjes. Voor de kaasliefhebbers: voeg een beetje zachte geitenkaas of gorgonzola toe..
– Garnaal met chorizo. Rijg deze spiesjes, bak ze 5 minuten in de oven en top ze met verse peterselie.

Eetbare cups
Wij hadden onze zwarte cups deze keer gevuld met eetbare cupjes, gevuld met huisgemaakte eiersalade en cressjes.
De eetbare cups die ook zeker niet mogen ontbreken op je borrelplank: krokante cupjes van serranoham, gevuld met verse vijgen, gorgonzola, gedroogde cranberry’s en pecannoten.

Dat was ‘m weer! Hebben jullie nog leuke tips? Let us know <3

 

#nonpopup | @non_popupHella Elgershuizen
Foodie bij NON pop-up

 @hellahuizen 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *