DINSDAG BOOST | Marokkaanse tomaat-pompoen soep

We hebben iets op te biechten. Na al onze enthousiaste berichten over de hoge temperaturen van afgelopen zomer, vinden we stiekem de overgang naar de herfst toch ook wel weer heel erg fijn. Warm onder een dekentje, de regen die tegen je raam tikt, op de bank series kijken of een boekje lezen met kaarsjes aan. Zeg nou zelf, dat is toch lekker?! (en ja, natuurlijk zijn wij ook super excited over de opening van Hoofdkwartier 2.0 aaaah!) Nou goed, de trek in warm eten begint ook weer toe te nemen. Daarom delen we in deze Dinsdag Boost een heerlijk soepje!

Marokkaanse Tomaat- en Pompoensoep

Wat heb je nodig?
– 1 liter tomatenblokjes
– 1 grote rode ui
– 1,5 flespompoen
– Kaneelpoeder – naar smaak
– Chilipoeder – naar smaak
– Komijnzaadjes – naar smaak
– 1,5 liter bouillon

Voor de garnering:
– Pijnboompitten
– Dadels
– Kikkererwten
– Peterselie

Hoe maak je het?
Eigenlijk is het super simpel. Als eerste snijd je de flespompoen in stukjes van ongeveer 2×2 cm. Hierna rooster je de blokjes ongeveer 30 minuten in een oven van 180 graden, tot de blokjes lekker zacht zijn. Snij ondertussen de ui in kleine stukjes.

Zodra de pompoen is geroosterd, fruit je de ui aan in de pan met een beetje olijfolie. Doe hier ook direct de kruiden bij. Zodra de ui een beetje glazig ziet, voeg je de pompoen, tomatenblokjes en bouillon toe. Dit warm je allemaal op en tot slot pureer je alles tot een mooie massa.

Schenk de soep in een mooie kom en garneer met pijnboompitjes, stukjes dadel, kikkererwten en peterselie. In principe is de soep al lekker maaltijdvullend, maar je kunt er ook vers brood bij serveren of een goede salade. Hoe je de perfecte salade maakt, lees je hier.

Heb je nog steeds geen zin om in de keuken te staan? Op de huidige menukaart hebben we een wisselende huisgemaakte soep staan, waaronder deze topper. YAY! Dus kom lekker proeven!

Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen!