DINSDAG BOOST | Summer Salad

Summer Salad.
Echt hoor, wanneer heb je dit meer nodig gehad dan deze weken? Wat een weer hè, maar ons hoor je niet klagen hoor. Echt heerlijk zo een zomer. We merken wel dat we echt veel minder trek hebben, maar dat betekent niet dat je niets lekkers op tafel kunt toveren ’s avonds. Sterker nog, heb je vrienden uitgenodigd voor een etentje vanavond in de tuin? Hoe leuk is het als je ze kunt verrassen met verschillende gerechten, die ook nog eens helemaal summerproof zijn? Wij probeerden in ieder geval een recept uit, waarvan wij denken dat je iedereen wel zult verrassen.

Een lichte salade, maar uiteraard wel met veel smaak. Wij gingen voor je aan de slag, en kwamen op het idee van deze salade. Gezond, vol met groenten en fruit, vegetarisch, en een échte guilty pleasure voor de kaasliefhebbers onder ons. Jawel: een salade met frambozen en een stukje gepaneerde kaas! Wij gebruikten deze keer camembert, maar met brie of geitenkaas moet het ook vast en zeker geweldig smaken. Aan de slag!

Ingrediënten voor een salade – 4 p

* Ronde camembert – 2 x 250 gram
* Sla naar keuze (voor een extra healthy keuze, kies voor bladspinazie) – 150 gram
* Komkommer – halve komkommer, in halve schijfjes
*
Cherrytomaatjes – 200 gram
* Frambozen – 250 gram
* Verse vijgen – 2 stuks
* Ei  – 2 stuks
* Paneermeel – 50 gram
* Geschaafde en geroosterde amandelen – handje
* Balsamicostroop – naar smaak
* Olijfolie, peper & zout – naar smaak

Bereiding

Begin met de camembert. Waar je het het beste mee kunt vergelijken, is dat je een soort kaassouflé gaat maken, maar   is altijd lekkerder natuurlijk 😉
Klop de eieren in een kommetje, en leg het paneermeel op een schoteltje ernaast. Snijd de twee ronde camemberts door midden, zodat je 4 dunne ronde schijven krijgt.
Zet nu een koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur, en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Haal de 4 stukken camembert eerst door het geklopte ei, en daarna helemaal rondom dippen in het paneermeel. Bak ze in de pan, ongeveer 3 minuten aan allebei de kanten.

Snijd nu snel de komkommer, cherrytomaatjes en verse vijgen. Voeg alle ingrediënten samen, en presenteer op de borden. Als final touch leg je de nog warme camembert bovenop.

Hoe je weet dat het gelukt is? Als je de camembert op snijdt, en de kaas er letterlijk uitloopt.. Oh my! En hoe weet je dat het helemaal fantastisch gelukt is? Als niemand de tijd heeft gehad om een foto van het eten te maken, omdat ze niet langer wilden wachten met eten;)

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *