DINSDAG BOOST | Vegetarische Lunch

Recept – Lunch – Makkelijk – 4 personen

Vegetarische gerechten, je ziet het steeds vaker. En wij zijn ook fan! Zo is er vaak voor ieder wat wils. We hebben hier in deze regio zoveel heerlijke producten, waardoor je niet altijd vlees mist in het gerecht. Maar als je wil gaan lunchen, en je voorkeur gaat uit naar een vegetarisch gerecht, en je krijgt dan alleen een broodje kaas aangeboden.. Ja dat is natuurlijk wel echt even jammer. Wij zorgen er in ieder geval altijd voor dat er op onze menukaart voldoende keuze is voor gerechten mét en juist ook genoeg zonder vlees. Eén van onze favo recepten is deze wrap. Goed van smaak, een lekkere bite en heerlijk romig.

 

Ingrediënten

  • Rode bietenwraps – 2 stuks
  • Hummus – liefst zelf gemaakt – 200 gram
  • Groene aspergetips – 1 bosje
  • Olijfolie – scheutje
  • Peper en zout – naar smaak
  • Feta – 150 gram
  • Rucola – 85 gram
  • Zongedroogde tomaten in reepjes – Naar smaak
  • Bakpapier
  • Touw

Bereiding

Je begint met het voorbereiden van je groene aspergetips, en eventueel de hummus. Je kunt de aspergetips de dag van tevoren al voorbereiden, dan heb je er de dag zelf nóg minder werk aan.
Verwarm de oven voor op 175 graden, en zet een bakplaat klaar. De aspergetips spoel je af onder de kraan, en hier snijd je aan de onderkant een centimeter af. Dep ze droog in een schone theedoek.
Leg ze nu allemaal op de bakplaat, en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Als je andere kruiden ook lekker vind, kun je deze er natuurlijk ook overheen doen. Denk er wel aan dat het allemaal nog smaakt bij de andere ingrediënten. De aspergetips rooster je in de oven voor ongeveer een kwartier, hussel ze op de helft even om.
Beleg de wrap in de strook op het midden met een volle lepel hummus. Leg hier overheen de zongedroogde tomatenreepjes en rucola. Wanneer de aspergetips zijn afgekoeld leg je deze over de de tomaatjes en hummus. Brokkel als laatste de feta eroverheen. Rol de wrap strak op, en bind met touw een strook bakpapier om de wrap heen. Het bakpapier en het touwtje kun je ook achterwege laten natuurlijk, maar het ziet er wel erg leuk uit.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *