DINSDAG BOOST | Verstopte groenten

Hoofdkwartier | Inspiratie | Verstopte groenten

Meer veggies in je dagelijks leven toepassen, hoe doe je dat? Daar hebben wij wel wat ideeën over. Zeker als je de groenten wil ‘verstoppen’ voor je kids, moet je zeer bedacht te werk gaan.

Er zijn eigenlijk heel veel gerechten te vinden waar groenten in verstopt zijn. En vaak kun je er een gezonde versie, en een iets minder gezonde versie van vinden. Daarom zetten we graag onze producten met verstopte groenten voor jullie op een rij.

Carrotcake

Onze carrotcake is (en blijft waarschijnlijk) één van de favorieten in ons Hoofdkwartier. De taart is kenmerkend voor de heerlijk zachte cake, gekruid met onder andere kaneel en nootmuskaat. Over de cake zit een frisse citroen- en roomkaastopping, die de taart echt afmaakt! En er zitten zeker weten geraspte wortels in. Maar nadat je taart in de oven is geweest, dan proef je hier haast niks meer van. Het ligt er ook maar net aan hoe grof of fijn je de wortels hebt geraspt. Toegegeven: wij voegen inderdaad ook wat suiker toe. Maar neem eens een kijkje op: …. voor de gezonde versie! Ook ontzettend lekker.

Pumpkin Pancakes

Momenteel worden onze pancakes gemaakt op basis van flespompoen. Waarom? Daar hebben wij twee redenen voor. Eén: omdat het de pancakes een natuurlijke zoete smaak geeft. Twee: het geeft je pancakes een meer smeuïge structuur. Het is ook nog eens ontzettend lekker om je pancakes af te maken met vers fruit. En ook hier zijn gezonde recepten van te vinden, zoek maar eens op:….

Sweet Potatoe Cake

Dit is onze nieuwkomer in de taartvitrine. En ook zeker eentje om te proberen! Wij merkte wat aarzelende blikken op toen we de mensen in het Hoofdkwartier vertelde dat deze cake nu ook besteld kon worden.. Maar tot nu toe alleen maar super enthousiaste reacties gehad. Ten eerste is het natuurlijk gewoon heel leuk om eens wat anders te proberen. En ten tweede, deze cake is gewoon echt mega lekker! Wij gebruikten de oranje zoete aardappels van Discovered , maar mocht je een andere kleur zoete aardappel tegenkomen, dan is dat vast ook net zo lekker.

Kortom, genoeg lekkere recepten met verstopte groenten te vinden! En je kunt ze net zo gezond maken als dat je zelf zou willen. Wij vinden het altijd leuk om hiermee te experimenteren, en vaak pakt het ook echt heel leuk uit!

 

 

Heb je zelf ook een recept uitgeprobeerd? Wij zijn erg benieuwd! Tag ons @nonpopup en gebruik #nonveggies . PS: Wij zijn nooit te beroerd om jouw baksel te proeven;)

Houd jij ook zo van bakken? Schrijf je dan in voor Heel Het Westland Bakt!

 Hella Elgershuizen
Foodie bij NON pop-up

 @hellahuizen 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *