Heel het Westland Bakt

Eerste editie “Heel Het Westland Bakt” smaakt naar meer!

NON initiatiefnemer van de Westlandse editie van de populaire landelijk bakwedstrijd

* Check onderaan deze pagina de eerste aflevering!

11 maart 2018 – Na de succesvolle landelijke seizoenen was het afgelopen weekend eindelijk tijd voor “Heel Het Westland Bakt” Vier thuisbakkers uit het Westland stonden in de grande finale en haalden alles uit de kast. Na weken van voorbereiding en vele proeftaarten begonnen de finalisten aan de eindstrijd. Delphine, Lois, Tahnee en Suzan “bakten” er op los voor de felbegeerde titel!

Heel Het Westland Bakt
Hoe het idee is ontstaan? Manon van der Ende vertelt “Om ons heen horen we heel veel van onze gasten thuis dat ze ook vaak lekker aan het bakken zijn, daar heb je gesprekken over en soms nemen ze zelfs wel eens wat mee! Zo ontstond ineens gekscherend het idee! Wij waren gewoon wel eens benieuwd wie nou de allerbeste thuisbakker van het Westland is”

Helemaal Goud
Onder een bloedstollende stilte werd in 45 minuten de laatste hand gelegd aan de taarten. Het thema voor de bakwedstrijd was “helemaal goud”. De deelnemers werden beoordeeld op 10 verschillende vlakken waar ze scores konden halen. Naast het thema bijvoorbeeld ook op de onderdelen hygiëne, smaak en structuur. Tahnee Valkenburg mocht zich terecht kronen tot Beste thuisbakker van het Westland met 176 punten. “De nummer twee was 0,5 punt verwijderd van de titel, dat geeft maar aan hoe sterk het deelnemers veld is. Ik werd er zelf gewoon ook zenuwachtig van. Je leeft zo mee met de deelnemers, ze zijn al in maanden in voorbereiding, aan het testen, de tijden aan het checken, dus je voelt ook echt die spanning”.

Mini serie
De koffiebar van NON in De Lier stond zo afgeladen vol dat er geen enkele supporter meer bij paste en het concept duidelijk in de smaak valt bij de Westlanders. “Omdat onze koffiebar niet heel groot is en de reacties zo overweldigend, gaan we van de avond een driedelige miniserie uitzenden. Komende maand komt deze online en kan iedereen thuis nog even nagenieten (en lekker bekken haha).”

Vervolg
De wedstrijd maakt een hoop in de Westlanders los. “We krijgen heel veel reacties via social media én hebben we ook een heel fijn en bevlogen team om het project heen, eigenlijk is dat de grote succes factor geweest denk ik. Je moet toch een beetje een taartenliefhebber zijn natuurlijk haha” Of het concept wordt doorgezet? “Rondom en na afloop hebben we al zoveel overweldigende reacties gekregen en ook heel veel aanbod om er volgend jaar nog een vervolg aan te gaan geven. Eerlijk gezegd hebben we er nog niet concreet over nagedacht, maar het smaakt zeker naar meer!”

Over NON
NON zet verschillende food concepten op. Het NON team bestaat binnen één jaar al uit 15 medewerkers, alles is huisgemaakt, vol passie en mét producten uit de Westlandse regio. NON heeft een pop-up koffiebar aan de Hoofdstraat in De Lier, verzorgt verschillende catering & event projecten op locatie voor opdrachtgever én zet zelf verschillende zelfstandige events op. Alle concepten worden helemaal op maat opgezet. Na diverse succesvolle concepten op te hebben gestart, heeft NON nu de Westlandse bakwedstrijd georganiseerd.

AFLEVERING 1

HEEL HET WESTLAND BAKT!

Deze avond slijt je gegarandeerd op de bank, met een kop thee én met je nieuwe favoriete mini serie! Bekijk nu de allereerste aflevering én ontdek jouw favoriete thuisbakker!

Geplaatst door NON pop-up op zondag 18 maart 2018

AFLEVERING 2

HEEL HET WESTLAND BAKT! - aflevering 2

Deze avond kan je weer klaar gaan zitten op de bank, met een kop thee voor jouw favoriete mini serie! Bekijk nu de tweede aflevering van jouw favoriete thuisbakkers! 🕺🏻

Geplaatst door NON pop-up op maandag 19 maart 2018

AFLEVERING 3

HEEL HET WESTLAND BAKT! - aflevering 3

Gaan de thuisbakkers het halen binnen de tijd? Vandaag is het tijd voor de eindresultaten! Check hier aflevering 3 van 'HEEL HET WESTLAND BAKT'!

Geplaatst door NON pop-up op maandag 19 maart 2018

AFLEVERING 4 – DE FINALE

HEEL HET WESTLAND BAKT! - Aflevering 4

Vandaag is het zover.. De slot aflevering van 'HEEL HET WESTLAND BAKT'! Wie mag zich kronen tot beste thuisbakker van het Westland?

Geplaatst door NON pop-up op maandag 19 maart 2018