NON SPOT | 8x hotspot in Portland

NON SPOT | Hotspots | Buitenland | Verenigde Staten

Hotspots, we zijn er allemaal naar op zoek. En één van de meest gestelde vragen aan ons is eigenlijk een heel groot compliment; “Waar halen jullie  je inspiratie vandaan?” Nou wij lezen veel, houden de trends in het vizier maar ook bezoeken we heel vaak plekken die ons inspireren in de breedste zin van het woord. We nemen jullie graag mee voor een kijkje in onze ‘inspiratiekeuken’. Deze keer een City Guide met de 8 plekken die ons hebben geïnspireerd in Portland! Hoe leuk! Laat je weten als je ook bent geweest?

 

COSUBE

Een surfshop midden in de stad. Ja het kan. En je kan er ook nog je surfboard laten repareren! Sieraden en kleding van de leukste (boetiek)merkjes, in elk hoekje is wel wat leuks verstopt, gezellige en frisse medewerkers, een co-work space & lekkere biertjes, koffie  & taart. Do we need to say more?

COSUBE | @cosubesurf

 

Cup & Bar

Fietsen & koffie. Ze zijn toch onlosmakelijk verbonden. Zo ook bij Cup & Bar. Wij werden meteen laaiend enthousiast toen we een stap binnen zetten. In deze grote ‘loods’ staan de roldeuren naar de straat open en zit je op een hele creatieve manier toch lekker buiten. Een gezellige warme uitstraling, waar je goed terecht kunt voor je dagelijkse latte, lekker bijkletsen & werken aan je laatste projecten. Iedereen loopt hier in én uit, zijn er verschillende hoekjes en met de vrolijke barista’s achter de bar wil je hier gewoon koffie drinken. Punt.

Cup & Bar | @cupandbar

 

Ace hotel & Stumptown Coffee Roasters

Het hotel ziet er al ‘hipster’ uit, en als er dan ook nog een koffiebar aan vast zit met alle nieuwste koffie attributen zijn we natuurlijk helemaal verkocht. Wij waren hier vroeg voordat de gemiddelde toerist zijn bed uitkomt [7u in de ochtend] maar er stond al een goede rij voor de bar van koffieliefhebbers die voor hun werk nog een shotje cafeïne kwamen scoren. En dat begrijpen wij helemaal. Het is relaxed, hip & ze hebben alles wat lekker is. Van een cold-brew op tap naar je lievelings flat white, alles passeerde de revue. En dat in een gelikt design Ace Hotel-jasje.

Ace hotel Portland |@acehotel

Stumptown Coffee Roasters | @stumptowncoffee

 

Bamboo Sushi

Een andere hotspot in Portland die je niet wil missen is ‘Bamboo Sushi’. Super gastvrij, mega verse, volle sushi en je voelt je welkom vanaf de eerste minuut. Geen all you can eat, geen ongelimiteerde menukaart, maar alles is met aandacht bedacht en bereid. En met heerlijke cocktails on the side. Een concept dat wij nog niet heel veel kennen in Nederland (hier in de buurt heb je bv. wél de Sushimeisjes in Den Haag). Dus deze hotspot in Portland is zeker een bezoekje waard. Naast alle hamburger, steaks & pulled pork is het namelijk de perfecte variatie.

Bamboo Sushi | @bambooshushi

 

Heart Coffee Roasters

Wij kenden ze niet, maar na een (gouden) tip van Dagger Coffee wilden we natuurlijk even een kijkje nemen. Een vrij industrieel ingerichte ruimte, ruim opgezet, buiten was het rustig maar werkelijk elk was tafeltje bezet. En dat een stukje buiten Downtown. Dan moet er iets goeds gebeuren. En dat doen ze zeker! Heerlijke koffie in een ontspannen omgeving.

Heart Coffee Roaster | @heartroasters

 

Food Cart

Ben je in Portland? Dan mag een maaltje scoren bij een Food Cart zeker niet ontbreken. Wij denken dat het de voorlopers zijn op de welbekende foodtrucks én zijn dan ook iets minder fancy uitgedost. Maar wat kan je hier heerlijk eten! In downtown op welliswaar elke hoek staan de Carts en tijdens lunchtijd zie je iedereen vanuit kantoor een lekker maaltje komen halen. En dat begrijpen wij maar al te goed!

 

Coava Coffee Roasters

Opzoek naar een ruimtelijke plek waar je even op je gemak en in alle rust de lekkerste verse koffie kunt drinken? Coava it is. In het andere gedeelte van de loods worden ‘live’ meubels ontworpen en gemaakt, samen met de stoere inrichting zorgt dit voor een hele prettige ambiance in de drukke stad.

Coava Coffee Roasters | @coavacoffee

 

Rachel’s Ginger Beer & Bokedokie Hawthorne

Een stukje buiten downtown, tegenover het bekende Bagdad theater zit Raches Ginger Beer. Mocht je wat verfrissends willen drinken naast al het koffie & bier geweld, ben je hier aan het juiste adres! Als het lekker weer is kan je ook je kannetje Ginger Beer meenemen naar buiten, maar mocht je liever binnen blijven kan je je verlekkeren met een heerlijk maaltje van Bokedokie!

Rachel’s Ginger Beer | @rgbsoda

Boke Dokie | @bokedokie

 


Meer non?
#nonpopup | @non_popup


Manon van der Ende
Oprichtster NON pop-up
manon@nonpopup.nl
@manonvanderende 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *