NON OP DE KOFFIE | 10x vragen aan Chanine Hameetman

NON OP DE KOFFIE | Business | Ondernemen

De kans is groot dat de creatievelingen onder ons wel eens een workshop hebben gevolgd van deze vrolijkerd die ook nog eens voor de klas staat: Chanine Hameetman! Regelmatig geeft ze supertoffe workshops in ons Hoofdkwartier: Tekenen & stempelen en Handletteren. We stellen deze bezige bij graag aan jullie voor!


Ha Chanine! Vertel eens, hoe ben je dit vak binnen gerold?

“Als kind was ik altijd al aan het tekenen. Na de HAVO ben ik begonnen aan de kunstacademie, maar daar ben ik na een jaar mee gestopt. Na een aantal jaar begon ik toch weer actiever te tekenen en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen naast mijn baan in het onderwijs.”

Hoe en waarom is jouw passie voor de workshops ontstaan?

“Vanuit mijn werk als juf! Zelf kan ik veel ontspanning halen uit tekenen na een drukke werkdag, en ik hoop dit met mijn workshops over te dragen aan de deelnemers. Ik vind het erg leuk dat ik mensen op weg kan helpen om aan de slag te gaan met tekenen, stempels maken en handletteren. In het begin werd ik door vrienden en kennissen gevraagd om eens een workshop te geven, en inmiddels doe ik dit nu al 2 jaar nog steeds met veel plezier. NON is ook zo’n beetje mijn vaste plek geworden op workshops te geven, en dat vind ik helemaal gezellig!”

Naast dit werk, ben je ook juffrouw! Hoe zorg je voor balans tussen beide jobs?

“Dat was soms wel even zoeken! Ik heb een dag ontslag genomen op school om aan mijn bedrijf te kunnen werken. Vervolgens nam ik nóg een dag ontslag en begon had ik een tijdje een eigen kantoorplek, maar dit was toch niet waar ik naar zocht. Ik heb binnen het onderwijs nog aardig wat ambitie waar ik mee aan de slag ga. Ik werk graag in een team en ben toen weer 4 dagen gaan werken in het onderwijs. Voor nu is deze balans goed, ik vind het fijn om leuke opdrachten aan te nemen en workshops te geven, maar ik wil geen opdrachten doen die niet bij mij passen. Ik vind het heel belangrijk dat tekenen geen verplichting wordt, want ik doe het juist zo graag om mijn hoofd leeg te maken.”

Wat is het tofste dat je tot nu toe hebt mogen doen?

“Voor goede vrienden mocht ik het geboortekaartje voor hun zoon maken. Vervolgens is een deel van het kaartje ook nog eens als tatoeage gezet, dat was helemaal bijzonder!”

Waar haal je je inspiratie vandaan?

“Eindeloos veel scrollen op Pinterest en Instagram! Verder maak ik zelf ook graag foto’s, die ik soms weer gebruik als inspiratie voor illustraties. Ook kijk ik altijd goed naar details wanneer ik ergens ben. Soms kan een plantje of schilderijtje inspiratie zijn voor een volgende tekening die ik wil maken. Ik probeer zoveel mogelijk te reizen, daar kan ik ook veel inspiratie uithalen.”

Wat is eigenlijk het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

“Het beste advies kreeg ik toen ik zelf weer begon met tekenen, namelijk om 40 dagen achter elkaar een tekening te maken. Omdat ik dit deelde op social media heb ik de 40 dagen volgemaakt. Nu maak ik vrijwel iedere dag een tekening en door zoveel te oefenen verbeter je sneller je technieken en ik vond vanzelf mijn eigen tekenstijl.”

Wat is een groot misverstand over jouw werk?

“Dat het vooral uit tekenen bestaat! Er komt ook veel organisatie, administratie en planning bij kijken.”

En wat is juist het leukste en het meest bijzondere aan het vakgebied?

“Het maken van nieuwe dingen vind ik rustgevend en maakt mijn hoofd leeg. Het is heel fijn om zo’n uitlaatklep te hebben, zeker omdat ik verder nogal een druk en gezellig leven heb. En dat ik daarmee dan ook nog een eigen bedrijf kan runnen, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Mijn ambities in het onderwijs meer vorm geven, volgend jaar start ik met een nieuwe opleiding. Verder wil ik vooral heel veel blijven tekenen, fotograferen en reizen! En stiekem zou ik mijn tekeningen nog wel op een toffe plek willen exposeren. Tot die tijd blijf ik lekker doorwerken!”


Helemaal zin gekregen om een workshop te volgen in ons Hoofdkwartier? Noteer dan de volgende data in je agenda!

  Meer informatie over Chanine? Check haar website of volg haar op instagram via @chaninehameetman_illustrations


Wil je nog meer ondernemers leren kennen? Lees dan ook deze artikelen:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *