NON OP DE KOFFIE | 10x vragen aan Streepjes Designs

NON OP DE KOFFIE | Business | Ondernemen

De wenskaartjes vliegen over onze toonbank. En dat is niet gek, want ze zijn zo tof! Meet Sarah-Lisa en Juliette. Twee vrolijke, creatieve dames van Streepjes Designs die hun passie volgen en ons allemaal blij maken met wenskaartjes van alle maten en soorten. Waar halen zij nou hun inspiratie vandaan? Het antwoord daarop, en op nog vele andere vragen, lees je hieronder!


Ha meiden! Vertel eens, hoe zijn jullie dit vak binnen gerold?

Dat is eigenlijk heel natuurlijk gegaan. Wij waren alle twee op zoek naar iets wat ons blij maakte en waar we ons creatief in konden uiten. Juul maakte altijd al de leukste uitnodigingen en was altijd al bezig met tekeningetjes maken en handletteren. Saar was net moeder geworden en kon haar opleiding tot kunstzinnig therapeut hierdoor niet afmaken en miste ontzettend het creatief bezig zijn in haar werk.
Toen wij samen een middagje aan het handletteren en tekenen waren ontstond het idee om een bedrijfje te starten en opdrachten aan te nemen en zo onze kaartjes te verkopen. Toen waren alle ontwerpen nog met de hand.

Hoe en waarom is jullie passie voor dit werk ontstaan?

Het begon eerst als een uit de hand gelopen hobby, maar al gauw kregen wij door hoe blij wij mensen konden maken met onze ontwerpen. Wij zijn beide niet grafisch opgeleid maar hebben met veel vallen en opstaan onszelf grafisch ontwikkeld! Dit geeft ook een ontzettende kick. Ook de reacties die wij op onze ontwerpen krijgen zijn echt ontzettend gaaf en daar doen we het voor! Het is geweldig om iets te doen wat je passie is, en je daar ook nog eens mensen blij mee kan maken!

Naast dit werk, hebben jullie ook nog een andere baan! Hoe zorgen jullie voor balans tussen beide jobs?

Dat is een hele goede vraag, eentje waar wij nog steeds het antwoord op zoeken haha.
Wij werken allebei onregelmatig en ons bedrijf heeft geen negen tot vijf mentaliteit, elk vrij momentje die wij vinden duiken we achter de computer. Gelukkig geeft dit werk ons ook weer een energie boost. Als je na een lange dag werken eindelijk thuis bent, huis hebt opgeruimd, eten hebt gekookt, kind op bed hebt gelegd (naja Saar dan) is het soms echt wel even pittig en moet je ergens de motivatie vandaan halen om nog even te gaan werken. Maar als we eenmaal bezig zijn is het zo 00:00 en is er weer een hele hoop gedaan!

Wat is het tofste dat jullie tot nu toe hebben mogen doen?

Het tofste is toch wel dat je dit avontuur kan delen met je beste vriendin! Dit hebben we ook laten vereeuwigen is onze ‘ friendship tattoo’. Deze staat symbool voor onze vriendschap en het avontuur dat wij zijn aangegaan. We zijn zo trots op ons eigen bedrijfje, maar ook op wat dit voor onze vriendschap heeft betekent. En een absolute mijlpaal voor ons was het aanschaffen van onze Macbooks, dit was vanaf de start van ons bedrijf ons doel, en het gaf een enorme kick toen wij deze konden kopen.

Wat ook wel heel erg tof is, is dat wij samen een tatoeage hebben laten zetten! Als teken voor onze vriendschap en het feit dat wij samen dit hebben opgestart! Een blijvende herinnering aan deze mooie dingen!

Waar halen jullie inspiratie vandaan?

Uit de meest gekke dingen, soms sta je in een supermarkt en denk je wauw die komkommer heeft een mooie kleur groen! Of bepaalde patronen in de natuur, eigenlijk uit van alles! We zijn altijd wel een beetje bang dat die inspiratie ooit een keer opraakt, maar tot nu toe vinden we ‘m altijd weer terug gelukkig!

Wat is eigenlijk het beste advies dat jullie ooit gekregen hebben?

Phoe, het beste advies? Dat is een lastige haha. Ik denk dat wij zo nu en dan het beste advies aan elkaar geven door even een dagje vrij in te plannen hihi! Wij hebben soms wat moeite met vrij nemen en andere dingen doen dan Streepjes dingen haha!

Wat is een groot misverstand over jullie werk?

Dat niemand meer kaarten stuurt! Want tegenwoordig is kaarten sturen juist het nieuwe e-mailen! En de tijd die het inneemt. Zelfs met een bestelling van maar 2 kaartjes kan je makkelijk een uur bezig zijn, van het zoeken van de kaartjes tot het inpakken en naar de brievenbus brengen.. Het kost toch allemaal meer tijd dan je denkt!

En wat is juist het leukste en het meest bijzondere aan het vakgebied?

Het allerleukste is dat je mensen kan helpen om hun wensen te vertalen in een ontwerp. Wij maken namelijk voornamelijk persoonlijke designs zoals trouwkaarten, geboortekaartjes etc. En omdat wij onze klanten heel nauw betrekken tijdens het ontwerpen, wordt elk ontwerp uniek! En het is geweldig om te zien hoe zo’n ontwerp vorm krijgt! Soms zijn er klanten die iets in hun hoofd hebben maar het niet goed kunnen vertalen in wat ze nou willen. En als je dan samen tot het ontwerp komt geeft dat een onwijze kick!

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Wij hebben geen grote plannen, we hopen dit gewoon te mogen blijven doen! En ons verder te ontwikkelen in het ontwerpen van de persoonlijke designs, onze collecties te mogen blijven verkopen op onze verkooppunten en dit allemaal nog steeds te doen met de liefde waarmee wij het nu ook doen!


De kaartjes van Streepjes Designs vind je in onze NON shop!

Meer informatie over Streepjes Designs? Check de website of volg hen op Instagram via @streepjesdesigns


Wil je nog meer ondernemers leren kennen? Lees dan ook deze artikelen:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *