NON OP DE KOFFIE BIJ | MijnMelk

Een belangrijk geheim van onze heerlijke cappuccino’s? De melk van MijnMelk! Wij werken met biologische melk, vers van de boerderij. Op maandag gemolken? Dan hebben wij het op woensdag in huis! Samen met onze manier van melk schuimen zorgt dit voor een heerlijke,  romige smaak. Maar waar komt de melk vandaan en hoe werkt het precies? Wij gingen op de koffie bij Czander Dubbeld, één van de initiatiefnemers van MijnMelk.

Ha Czander! Vertel eens, wat is MijnMelk precies?

MijnMelk is verser dan vers. Mijn Melk komt rechtstreeks van de boerderij. Sterker nog, de melk is rechtstreeks herleidbaar naar de koeien op de boerderij. Na het melken van de koeien, zit de melk binnen 24 uur in de fles. Geen transport of vermenging. De melk blijft puur & dichtbij de natuur.

Hoe is het idee ontstaan?

De melk die je koopt in de supermarkt bijvoorbeeld is allemaal zogeheten ‘mengmelk’. Van heel veel verschillende boerderijen en nog veel meer koeien. Het is een anonieme plas melk. Niks mis mee hoor, en zeker niet slecht, maar wij vinden dat het nog beter en transparanter mag. Geen anonieme plas melk meer, maar herleidbaar naar de koe. Dit in het kader van “weten waar je voedsel vandaan komt”, wat een steeds belangrijker thema is bij de consument.

Wat maakt MijnMelk zo bijzonder?

MijnMelk is verser dan vers en wordt niet vermengd met andere melkstromen. Behalve pasteurisatie (i.v.m. voedselveiligheid) ondergaat het geen andere bewerkingen, waardoor de melk al haar voedingswaarden en volle smaak profiel behoudt. Het is een echte pure smaak: vol, zoetig en supervers. En dat proef je!

Hoe zijn jullie bij NON terecht gekomen?

Onze melk is echt een premium product en dat verdient ook bijzondere aandacht. NON werkt uitsluitend met verse en mooie producten, dat met aandacht wordt bereid. Dat past precies bij onze visie. NON weet ons product op waarde te schatten.

Hadden jullie al ervaring met de koffie / smaak beleving?

In vergelijking met jullie zijn wij maar amateurs he 😉

Hoe vinden jullie de samenwerking verlopen met NON?

Helemaal top! Regelmatig komen we bij elkaar over de vloer om te praten over het product en beleving. Wat kan er beter, waar is nog meer behoefte aan. Gezond kritisch kijken naar het product met als doel de onderlinge samenwerking alleen maar te versterken. Voor ons is de samenwerking ontzettend waardevol. En smaakvol 😉

Benieuwd hoe Aukje, Cootje en Kitty het maken? Volg de koeien live via de melk cam! www.mijnmelk.nl

Wist je dat MijnMelk ook bij Albert Heijn te verkrijgen is? Hoe jij thuis die lekkere cappuccino maakt, hebben we natuurlijk ook voor je op een rijtje gezet. Je checkt het hier!

MEER ONDERNEMERS LEREN KENNEN?