NON OP DE KOFFIE | 10x Vivian Dony van Engaged

NON OP DE KOFFIE | Business | Ondernemen

Vivian, eigenaar van de spraakmakende trouwbeurs Engaged is opgeleid als Art Director aan de Willem de Kooning Academie en heeft gewerkt als editorial stylist voor magazines. Nu organiseert met haar team super toffe & inspirerende trouwbeurzen én heeft een boek geschreven “Het nieuwe trouwen”. Hoogste tijd om jullie ook kennis te laten maken met deze inspirerende dame!  


Ha Vivian! Vertel eens, hoe ben je dit vak binnen gerold?

“Na de Kunstacademie ben ik in 2009 begonnen ik met het maken van trouwkaarten in mijn bedrijf de Liefdesfabriek. Vooral met het idee om te laten zien hoe ‘wedding stationery’ veel interessanter kon dan een enkel kaartje in een envelop. Dat kleine onderdeel van een huwelijk was voor mij de manier om daar vorm aan te geven, maar toen ik Engaged leerde kennen als standhouder wist ik dat ik het groter moest gaan aanpakken en dat er nog zoveel tofs daarbij is!”

Photo credits: Danielle Reizevoort

Photo credits: Leonne Photography

Hoe en waarom is Engaged ontstaan?

“Judith is vanuit een droom 5 jaar geleden Engaged begonnen. Het toenmalige aanbod van trouwbeurzen vond ze niet meer van deze tijd, dat ze er zelf een bedacht die vernieuwend zou zijn. Na twee jaar kwam ik, Vivian, daarbij na op de eerste editie zelf als vendor te hebben gestaan. Wij vonden dat het de hoogste tijd was voor verandering in de beleving van trouwbeurzen!

Vanaf dat moment hebben we samen Engaged in een nieuw jasje gestoken. Een nieuwe visie en beleving zorgde ervoor dat we zijn uitgegroeid van één locatie in Delft met ongeveer 100 bezoekers, naar A-locaties in Rotterdam & Amsterdam met ongeveer 1300 bezoekers.”

Een hele hoop gaafs gebeurd dus in de tussentijd! Hoe ziet jullie bedrijf en team er op dit moment uit?

“We hebben een team van 7 personen bij Engaged en werken op allerlei verschillende vlakken. Judith is sinds kort na lang wikken en wegen haar dromen gaan najagen, heeft haar eerste & oude liefde fotografie weer opgepakt en is uit Engaged gestapt. Uiteraard steunen wij haar volledig en sindsdien heb ik Engaged helemaal overgenomen. Veel mensen verwachten niet dat we zo’n groot team hebben, maar we maken ook de meeste materialen voor de beurs zelf. Wat natuurlijk enorm gaaf is om zo samen iets te creëren en neer te zetten!”

Waar wil je met Engaged voor staan?

“Creativiteit en inhoud komt in een huwelijk bij elkaar, maar is even belangrijk. Eigenlijk willen we vooral laten zien hoe het kan, en daarom geven we voortdurend inspiratie die verder gaat dan het ‘gewone’. Dat is zowel op de beurs als op onze blogs. Een beetje avant-garde, misschien de minder logische keuzes. Een trouwjurk die officieel geen trouwjurk is, maar wel even je creativiteit op gang brengt. Eigenlijk vooral minder truttig en vanzelfsprekend… ;-). Onze doelgroep kan zich hier ook heel erg in vinden en wordt ook daardoor steeds groter. Wij willen zorgen voor heel veel inspiratie. Zie het als Pinterest, maar dan in het echt.”

Photo credits: Leonne Photography

Photo credits: Leonne Photography

Waar haal je je inspiratie vandaag? En hoe komen jullie aan al die toffe spullen?

“We halen veel inspiratie uit Amerika. Verder ben ik vrij creatief aangelegd door mijn achtergrond op de kunstacademie. Ook al onze vendors zijn creatief. Die combinatie maakt het heel waardevol en we zorgen dan ook voor een ‘strenge’ selectie van onze vendors. Wij zorgen voor een toffe routing, beleving, online platform en samen met alle gave stands vallen alle puzzelstukjes op zijn plek.

Daarbij proberen wij altijd te denken vanuit een verantwoordelijke “Look & Feel”. Dus door veel oude materialen te recyclen, nieuwe dingen daaraan toevoegen en door met natuurlijke materialen te werken. Met deze gedachte en aansluitend op de nieuwste trends & ideeën creëren en maken we onze eigen materialen.”

Wat is het tofste dat je tot nu toe hebben mogen doen of welk moment blijft je heel erg goed bij?

“Eigenlijk kijk ik op elke beurs weer uit naar de echte “Bridal Exposal Showstopper”. Dit is de expositie van de trouwjurken. De komende beurs (13 + 14 oktober, Rotterdam) is deze weer helemaal vernieuwd en ik kan eigenlijk niet wachten om ‘m iedereen te laten zien haha. Nu hangt het namelijk niet in de lucht..”

Wat is eigenlijk het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

“DOEN. Niet teveel nadenken. Het doel dat ik mezelf heb gegeven is om niet te perfectionistisch te zijn. Deels is dat het succes. 10% met je laten varen. Als goede ondernemer moet je misbaar zijn, dus dat de zaak draait zonder jou.”

Photo credits: Leonne Photography

 

Photo credits: Leonne Photography

Wat is een groot misverstand over jouw werk?

“Dat het knetterhard werken is. Ze weten niet hoe het achter de schermen gaat en hoeveel werk erbij komt kijken. Het is echt een organisatie, soms voel ik wel eens een verhuizer haha.”

En wat is juist het leukste en het meest bijzondere aan het vakgebied?

“Bezoekers zijn allemaal heel vrolijk. Er hangt zo’n positieve en energieke vibe. Er is hier zoveel mogelijk. Ik heb ook echt mijn passie gevonden in het out of the box denken en het laten zien wat er allemaal mogelijk is. Bijvoorbeeld ons boek “Het nieuwe trouwen” heeft niet direct een link met de beurs, maar helpt wel bruidsparen bij het bedenken van hun eigen bruiloft en hoe ze die kunnen organiseren.”

Wat zijn de toekomstplannen Engaged?

“We hebben zoveel toffe plannen voor nog grotere en mooiere beurzen. Een ultra pinterest bord als het ware 😉 Als ultieme doel hebben we om uiteindelijk de nummer 1 trouwbeurs van Nederland te zijn!”


Wil je meer weten over Engaged? Check dan de website of volg de social media!  Op 13 en 14 oktober is de eerst volgende beurs in de Cruise Terminal in Rotterdam. 

#Engaged #nonpopup


Wil je nog meer wedding inspiratie opdoen? Lees dan ook deze artikelen:Manon van der Ende
Oprichtser & Co-Owner NON pop-up
Events & Wedding – Food, Planning & Styling

 @Manonvanderende

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *