NON SPOT | 6x FOOD hotspots in Antwerpen

NON SPOT | Europa | Antwerpen

Samen met Bidfood mochten wij mee onder de leiding van Frans van Meeuwen op een trendtour door Antwerpen. Binnen een vogelvlucht hebben wij verschillende gastvrijheidsconcepten mogen ervaren in deze toffe stad! Eerlijk gezegd vonden we dat Antwerpen een beetje een stoffig imago had, maar na deze trip zijn we helemaal om! We nemen jullie op volgorde mee (Lees: misschien niet te starten bij de Absintbar..), naar onze ‘winners’; een dag vullend programma vol diverse concepten!


Coffee labs

Net aangekomen in Antwerpen en je moet nog even acclimatiseren? Geen nood! Hier kan je heerlijk vertoeven uit de drukte van de stad. Ook je laptop kan je nog even prima openslaan terwijl je je lievelings koffie met uiteraard een stukje taart besteld. Enne, ze hebben zelfs ook nog een zusje waar je heerlijk kunt lunchen; Coffee Labs at Fosbury & Sons.

The Chocolate Line

Eigenlijk een beetje cheasy, maar goed. Deze toeristische attractie blijft stiekem toch wel heel leuk, en moet je een keer geweest zijn. Je kan ook even in de keuken kijken van de chocolatier en je hebt een heel sterk hart als je niet bent gesmolten om één van deze heerlijke chocolaatjes te kopen.

Graanmarkt 13

Een zaak waar wij waarschijnlijk direct aan voorbij zouden lopen, het is er eentje voor de echte kenners. Chef Nobels tovert hier de meest fantastische veggie gerechten op je bord. En werkelijk waar zo smaakvol, dat je hier het liefste elke dag zou willen lunchen. De bovenste twee verdiepingen zijn een gelijknamig (en errrrrug mooi) appartement waar menig BN’er al heeft mogen vertoeven. En op de eerste verdieping is ook nog eens een toffe design winkel.

Mercado

Na de lunch loop je een (klein) blokje om in de stad en kom je bij Mercado terecht. Ook hier zie je aan de buiten kant niet zoveel spannends, buiten dat het een imposant gebouw is, maar binnen schieten je de heerlijke food geuren gelijk de neus in. Veel Aziatische gerechten en zoals we dat van een echte ‘foodmarkt’ kennen, een heel gezellig plein in het midden waar iedereen zijn favoriete maal kan nuttigen.

Appelmans

Hip. Hipper. Hipst. Op die laatste is Appelmans van toepassing. Absint in diverse smaken, heerlijke cocktails, goede bediening én te gekke lounge sfeer. Ook op woensdag zit het hier rammetje vol, en wij begrijpen dat maar al te goed!

inVINcible

Als kers op de taart mochten wij aan de ‘chefs table’ (lees: 3 maanden van te voren reserveren) eten. Met een groep van 14 zit deze ook nagenoeg gelijk vol, maar zeker alle moeite waard. Vier chefs staan er de gerechten (vers) te bereiden, precies hoe jij dat lekker vindt. Wij hadden een proeverij van allerlei lekkers, en wij hadden er geen ééntje willen missen. Samen met de goede wijnen, is dit zeker een parel boven aan je ‘to do’ list!

Ben je benieuwd naar nog meer Hotspots? Check dan ook even deze artikelen:

#nonjeneregretterien #nonpopup

 Manon van der Ende
Oprichtser & Co-Owner NON Gastvrijheid
Events & Wedding – Food, Planning & Styling
 @Manonvanderende

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *