NON SPOT | 6x food hotspots in Luik

Food Hotspots in: Luik! Een stad die je onderweg naar je vakantiebestemming, zoals Frankrijk, misschien met 120 km per uur voorbij rijdt. Maar heb je wel eens overwogen om niet alleen benzine te tanken bij deze Belgische stad? Je kunt hier zelf namelijk ook heerlijk bijtanken! Ook Luik biedt steeds meer hotspots waar je kunt genieten van het bourgondische België. Met deze 6 hotspots weet je zeker dat je goed zit.


Koffietijd

Wat is een stad zonder een goede koffiebar­? Gelukkig zijn er steeds meer leuke koffietentjes in opkomst, zo ook in Luik. Voor jouw dagelijkse shot cafeïne ga je naar Juliette. Deze hippe koffiebar ligt wel wat buiten het centrum, maar dicht bij het treinstation. Voor huisgemaakte koekjes, verse sandwiches, salades en goede koffie zit jij hier goed. Neem plaats onder de planten- en lichtjeshemel, pak een tijdschrift en geniet van je ontbijtje of lunch.
Juliette, Rue des Guillemins, 109, 4000 Luik

Pain du Quotidien


Pain du Quotidien
is dan wel een keten, maar deze heeft wat ons betreft een streepje voor dankzij al de huisgemaakte broden, koekjes en uitgebreide lunchkaart. Alles wordt vers bereid en er zijn veel vegetarische opties. Op zoek voor wat lekkers bij de koffie? Probeer dan zeker de tartelette aux caramel! Om van te watertanden..
Pain du Quotidien, Rue du Mouton Blanc 19, 4000 Luik

Le Pain du Quotidien

Vegan fastfood


Greenburger noemt zich de vegan specialist van Luik, en dat is terecht! Zij doen er alles aan om de ecologische impact te minimaliseren. Veganisten die behoefte hebben aan fastfood, kunnen bij  Green Burger hun hart ophalen. De kaart is klein, maar daardoor is er met alle aandacht gewerkt aan de 100% diervriendelijke en ecologische burgers. Onze favoriet: Le Kebby,: vegan kebab met met aioli en hummus! (en vergeet de vegan toetjes niet ;-))
Greenburger, Rue du pont, 13, 4000 Luik

Green Burger

Vitamineboost


En Neuvice is een tof, artistiek winkelstraatje achter het centrum met bijzondere, winkeltjes (waaronder een chocolatier en houtkunstenaar) en heeft een nog mooiere aanwinst: Le Petit Pressoir. Le Petit Pressoir is van oorsprong een juicebar. Seizoensgebonden fruit en groenten worden koud geperst met een sapcentrifuge om zoveel mogelijk vitaminen en voedingsstoffen te behouden. Daar zit ook een restaurant aan vast met een 100% plantaardige keuken. Dus helemaal geschikt voor veganisten, vegetariërs, of mensen gluten/ of lactose intolerant zijn. Of natuurlijk gewoon voor iedereen die originele en plantaardige recepten wilt ontdekken! Reserveren is wel aan te raden, want het is populair.
Le Petit Pressoir, En Neuvice 37, 4000 Luik

Le Petit Pressoir

Self-service


Dankzij crowdfunding is er sinds 2016 een heel mooi initiatief geopend: L’Entre-Pot. In deze ecovriendelijke mini supermarkt draait alles om het minimaliseren van de productie van verpakkingsafval, en bestrijding van voedselverspilling. Hier kun jij onder andere je pasta, rijst, meel, noten, olie, koffie en thee zelf ‘tappen en scheppen’ in je eigen herbruikbare bakjes!
L’Entre-Pot, Rue du Palais 6, 4000 Luik

L'entre pot

Luikse wafels


Wie kent ze niet? De overheerlijke Luikse wafels in verschillende smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocola, honing of kaneel? Overal in de stad kun je de beroemde wafels halen, maar ze zijn lang niet overal even lekker. Voor de echte smaakbeleving ga je naar Une Gaufrette Saperlipopette. Ja, de naam klinkt net zo bijzonder als de lekkernijen zelf. Er staat dan ook altijd een rij voor dit kleine winkeltje, waar ze nog veel meer verkopen dan alleen de wafels. En sta je in de rij te wachten? Dan wordt er regelmatig wat lekkers uitgedeeld door de gastvrije medewerksters! Reden genoeg om te blijven wachten J
Une Gaufrette Saperlipopette, Rue des Mineurs 7, 4000 Luik

Wafels

Ben je benieuwd naar nog meer Hotspots in binnen- en buitenland? Check dan ook even deze artikelen:
Londen
Portland

#nonjeneregretterien | @non_popupCarline Verkade

 @carlinev 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *