NON SPOT | 6x food hotspots in Londen

Twee weken geleden bracht ik een bezoek aan de Hotspot-rijke stad Londen. Een stad die veel mensen al eens bezocht zullen hebben en die vol zit met lekkere eettentjes, markten en koffiebarretjes. Er zijn er natuurlijk oneindig veel en het liefst had ik nog veel meer in mijn tripje bezocht, maar voor nu vertel ik jullie mijn 6 favoriete plekjes die ik aan raad en waar je zeker geen spijt van zult krijgen!

 

Cellarium Cafe & Terrace

Een grote bezienswaardigheid in Londen is de Westminster Abbey, een prachtige kerk die druk wordt bezocht door toeristen. In één van de oude kelders van Westminster Abbey zit het Cellarium Café & Terrace. Een sfeervol café waar je goed kunt ontbijten, lunchen of een koffie met wat lekkers kunt bestellen. Je kunt het café ook via de achterkant van de kerk bezoeken zonder eerst de kerk zelf te bezichtigen.

 

Inn the Park

St. James’s Park is een van Londens mooist aangelegde parken en is de perfecte plek om even rustig van de omgeving te genieten! In dit prachtig park, met onder andere pelikanen en eekhoorntjes, kun je uiteraard ook koffie drinken, mét uitzicht op het meer. Je kan hier zelfs een mand bestellen, compleet met champagne, een wollen deken en mooi servies om romantisch te picknicken.

 

Maltby Street Market
Maltby Street Market is mijn favoriet van dit tripje. Het is een marktje onder de spoorweg en ligt een beetje buiten het centrum maar is zeker de moeite waard! Het zit er vol met Londenaren en dat is niet gek door al het lekkers wat je daar kunt halen. Het is alleen al een belevenis om langs de totaal verschillende kraampjes te lopen en te genieten van de gezellige sfeer en de overheerlijke geuren die overal vandaan komen!

Caffe Paradiso
Nog een veel bezochte bezienswaardigheid is The Tower Bridge. Zodra je de Tower Bridge overgestoken hebt, bevind zich links Butler’s Wharf. Dit is de verzamelnaam voor het complex van verbouwde pakhuizen, restaurants, winkels en flatgebouwen aan de zuidkant van de Thames. Je kunt hier terecht bij Caffe Paradiso om lekker onderuit te zakken met een goeie koffie. Voor een mooi zicht op de Tower Bridge is het ook aan te raden een van de terrasjes te pakken langs het water.

 

Dark Sugar
Als je gek bent op chocola, moet je bij Dark Sugar zijn. Hier kun je de lekkerste en mooiste creaties met chocolade proeven. Ze verkopen smaakcombinaties als gember en honing of kardemom, cognac en koffie en walnoot. Ook verkopen ze er heerlijke chocomelk die zeker het proeven waard is.

Sunday Upmarket
Sunday Upmarket in de oude Truman Brewery is de ideale locatie om unieke handgemaakte producten te kopen. Ook heb je hier een zeer ruime keuze aan kraampjes met heerlijk eten uit verschillende soorten culturen. Een gezellige markt die nog niet zo commercial is geworden als omliggende (grote) markten.

 


Meer non?
#nonpopup | @non_popup


Nicole van Dorp
– Onze nieuwste aanwinst achter de koffiemachine
@Nicolevillage 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *