NON SPOT | 6x hotspots in Berlijn Mitte

NON SPOT | Europa | Berlijn

Berlijn is Booming. Al een tijdje natuurlijk, maar voorlopig gaat dat ook zo blijven. Berlijn is mega divers en voor iedereen is er iets te vinden wat bij je past.
Veel verschillende wijken met eigen diverse kenmerken. Ons hotel zat in het begin Mitte (tegen de stadskern aan), voor ons echt een fijne plek. Een vrij rustige wijk midden in het centrum, op loopafstand van alle bezienswaardigheden én met hele leuke hotspots waar we rollend naar toe konden (Lees: vooral vandaan konden). Onze 7 favoriete hotspots van Mitte!


Clärchens Ballhouse

Wat een fijn plekje is dit! Een echte binnentuin, die eruit ziet als een georganiseerde chaos. Op het eerste gezicht ziet het er (zoals heel Berlijn) rauw en lay-back uit, maar de tafeltjes zijn netjes en verzorgd, evenals de medewerkers én de kwaliteit. Een top combinatie dus!  Je kan hier heerlijk zitten en werkelijk alle avonden van de week is het bommetje vol. Binnen loopt de hitte ook goed op door de salsa avonden die er gedanst worden, en buiten kan je heerlijk vertoeven met een goed glas bier, een heerlijke wijn en een fijne pizza. Zeker een blijvertje en wij komen hier zeker terug!

Hackenschen Hoff

Heel bijzonder en een beetje verstopt. In dit Hoff zitten hele leuke winkels, boetiekjes én goede koffiebars zoals Ben Ramin en Rotenstate. Het Hoff bestaat uit verschillende hofjes waar je gezellig rond kan dwalen. Deze hofjes zien er netjes en keurig verzorgd uit, in het midden van deze hofjes ligt de ‘Street Art’ straat verscholen. Een heel tof contrast wat er eigenlijk voor zorgt dat in dit hele hof de totale contrasten van Berlijn worden weerspiegeld.

The Barn

In Mitte zit een kleine afgevaardigde koffiebar van de grotere branderij verderop; The Barn. Misschien wel één van de bekendste Berlijnse koffiebranderijen. Ook bij deze kleine koffiebar is het de hele dag door druk en staan er drie barista’s achter de bar om jouw koffie te bereiden. Een goed begin van de dag!

Distrikt

Deze leukerd (of zeg vooral: lekkerbek) zit iets verderop in Mitte. In een wijkje waar iets meer gewoond wordt. Zonder dat je het door hebt zou je dit pareltje zo maar voorbij lopen, dus je moet het echt weten. Je kan je hier lekker even terug trekken uit het toeristen gedeelte; er hang een hele ontspannen sfeer, niet te veel poespas en ze gaan voor service en kwaliteit.

Factory Girl

Dit plekje waar vooral ‘locals’ komen, voldoet aan al je verwachtingen. Een ontspannen plek om even bij te komen van de drukke stad. Leuke hoekjes waar je gezellig kunt koffie drinken, taartje eten óf een lange leestafel waar je je laptop kunt open slaan. Met en gevarieerde ontbijt/lunch kaart en een taartenbar waar je gelijk inloopt als je binnenkomt, kan je natuurlijk niet met een lege maag naar buiten gaan. De enige reden om dat te doen zou zijn om op de picknickbanken van het terras plaats te nemen.

 


Vanuit dit Mitte stukje kan je dus goed naar alle culturele hoogtepunten lopen, maar ook zijn er goede OV verbindingen. Vergeet daarbij ook de andere gave stadsdelen niet,z oals het vrije & creatieve Friedrichshain. Wil je nog meer tips? Of heb je andere leuke vragen? Laat het dan natuurlijk weten! 

Ben je benieuwd naar nog meer Hotspots? Check dan ook even deze artikelen:

#nonjeneregretterien #nonpopup


Manon van der Ende
Oprichtser & Co-Owner NON Gastvrijheid
@Manonvanderende

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *