NON SPOT | 7x FOOD Hotspots in Groningen

NON SPOT | Nederland | Groningen

“Er gaat niets boven Groningen” Een duidelijke tekst die natuurlijk flink nieuwsgierig maakt 😉 Tijd om in het hoge noorden op ontdekkingstocht te gaan! Wij zijn voor je op jacht gegaan naar de beste koffie, ontbijt & lunch spots! En wat blijkt? Groningen is een super diverse stad met voor ieder wat wils! Hieronder onze 7 tips!

 


Pernikkel

Om gelijk maar van wal te steken. Wij zijn een beetje verliefd op deze zaak. De bediening is vriendelijk, rustig & gastvrij, een toffe kaart welke elke week (!) wordt gewisseld. Verder is deze kaart ook helemaal uitgedacht én zijn er heel veel leuke drankjes te proberen die je ook zullen verrassen. De zaak is rustig en sfeervol ingericht voor elk moment van de dag. Echt een dikke aanrader!

Bakkerij Blanche

De enige zaak ongeveer de open is op zondag vroeg in hartje Groningen, en wij snapten waarom; helemaal vol! Wij konden hier bijna naar binnen rollen, want ons hotel zat boven de bakkerij! Maar een plekje reserveren is dus aangeraden en met het krakelverse brood & croissantjes van de bakkerij kan je hier heerlijk lunchen & ontbijten.

Black & Bloom

 De plek voor een heerlijke koffie. “Schoenmaker blijf bij je leest” is hier zeker van toepassing, deze mannen doen waar ze goed in zijn: Koffie zetten. Op een druilerige zaterdag middag zit deze hele zaak gezellig vol en kan onder het genot van je verse filterkoffie in deze knusse zaak ook een krantje lezen.

  Ps!

Wij zijn fan van Single Estate Coffee, daarom moesten we natuurlijk even een kijkje nemen bij dé zaak in het hoge Noorden met Single Estate; Ps! Een prachtige machine, heerlijke taart én koffie. Ook heel tof ingericht, voor ieder wat wils en aan het raam leuke schommels.

Anat

Bij het Noorderplatsoen, het prachtige park van Groningen, zit Anat. Bij deze vegan tent is de hele kaart uiteraard plantaardig. De kaart is niet uitgebreid en wisselt gezellig vaak, ook afhankelijk van het seizoen. Verder hebben ze ook heerlijke sapjes! Ideaal voor een gezonde boost dus! 

Uurwerker

Voor ieder wat wils. In deze mega zaak kan je heerlijk vertoeven voor hetgeen wat je zoekt, wil je even met je laptop werken? Borrelen met vrienden? Romantisch en informeel diner? She’s got it all!

The Pool

Instagram proof is deze zaak ten top. Overal is aan gedacht, fris design, leuke gerechten, vrolijke kleurtjes én planten. Net iets buiten het centrum, maar zeker als je op zoek bent naar een early bird brekkie ben je hier aan het juiste adres.


Ben je benieuwd naar nog meer Hotspots? Check dan ook even deze artikelen:

#nonjeneregretterien #nonpopup


Manon van der Ende
Oprichtser & Co-Owner NON Gastvrijheid
Events & Wedding – Food, Planning & Styling
@Manonvanderende

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *