NON SPOT | 6x Hotspots Alkmaar

Zoals jullie inmiddels wel weten, zijn wij gek op stedentrips! We zoeken dan ook altijd naar de leukste & lekkerste hotspots voor een goede kop koffie want zeg nou eerlijk, eenmaal gewend aan goeie koffie, dan wil je niets anders meer 😉 Ook in Nederland zijn er genoeg leuke plekken te ontdekken. Zoals Alkmaar! Carline bracht een bezoek aan dit super gezellige stadje in het noorden en schreef de leukste hotspots voor je op.

Living Roots

Naast deze super toffe conceptstore aan de gracht, zit ook een lunch café waar ze echt alles zelf maken. De menukaart wisselt regelmatig, maar als je de flatbread op de kaart ziet staan, is dat een dikke aanrader. Heerlijk!

Mient 13, www.livingroots.nl

ECHT

Duurzaam, biologisch & no waste; dat is ECHT. Voor lekkere koffie, sapjes en taarten zit je hier goed. Wij kwamen er voor een high tea en werden compleet in de watten gelegd! Er zijn genoeg vegan opties en ook over allergieën en dieetwensen wordt absoluut niet moeilijk gedaan.

Marktstraat 4, www.echtfood.nl

1480 Foodbar

Als je deze zaak binnenloopt, kijk je je ogen al uit. Super hip en stijlvol ingericht, maar tegelijkertijd komen alle oude elementen van het oudste gebouw in Alkmaar terug. Ook de menukaart is niet mis en wat je besteld ziet er gegarandeerd tof uit. Voor cocktails, lekkere wijntjes, ontbijt, lunch en diners zit je hier goed. Probeer ook zeker de huisgemaakte falafel!

Mient 16, www.1480foodbar.nl 

De Koffiemolen

De missie van ‘de Koffiemolen’ is om mensen blij te maken, en dat merk je. Overheerlijke koffie (met latte art) en lekkere taarten in een gezellige ruimte met veel planten. Doet ons een beetje aan thuis denken 😉


Ritsevoort 26, www.dekoffiemolenalkmaar.nl 

SOEPP

In een super gezellig straatje in het centrum zit een B&B, vintage meubelwinkel en biologisch, vegetarisch restaurant in één: SOEPP. Lekker, vers, gezond en biologisch: dat is waar zij voor staan. Wat zij het liefste doen? Roeren in een mega grote pan soep!

Hekelstraat 31, www.soepp.nl

Kaasmarkt

Als je net zo’n kaasgek bent als ik dan kun je je geluk echt niet op. Kaas everywhere!  Vanaf maart is hier zelfs iedere vrijdag een kaasmarkt dat bezoekers van over de hele wereld trekt. Maar daarbij zijn er in heel Alkmaar genoeg winkels waar je ambachtelijke kazen kunt kopen, jammie!

NOG MEER INSPIRATIE OPDOEN?