NON SPOT | Horecava

Twee weken geleden was dé grootste horeca vakbeurs van Nederland: de Horecava! In de RAI in Amsterdam werd er gestreden om de nationale kampioenschap van koks, waren er biertapwedstrijden en was er een grandioos Veggie & Fruit paviljoen. Daar stonden onze toppers Anne en Hella heel de week de lekkerste & mooiste kleurrijke creaties te bereiden. Uiteraard hebben we tussendoor ook een rondje gelopen op de beurs en dit is het tofste en meest opmerkelijke wat we hebben gezien!

3D Food Printing

Wait, what?! Jep, wij keken inderdaad ook onze ogen uit. 3D Food Printing is een innovatieve methode voor voedselbereiding. Van verse ingrediënten zoals groenten, vlees, zuivel, chocolade of snoep kunnen mooie 3D geprinte gerechten worden gemaakt. Met een 3D printer kan je vormen ontwerpen die niet met de hand of een mal kunnen worden gemaakt. De technologie draagt bij aan een geheel nieuwe ervaring van eten, maar ondersteunt ook de strijd tegen voedselverspilling en biedt oplossingen voor een gezond en persoonlijk dieet. Zou jij het eten?!

Vegan

We zeiden het al in deze blog: veganisme is geen hype meer: maar een trend! Mensen worden zich steeds bewuster van hun gezondheid en het milieu. De ‘ gewone’ producten worden vervangen door vegan varianten. En ook op de beurs was dit goed te zien. Van vegan brood, tot vegan chocolade, frikandellen, broodbeleg en bitterballen! Ook de bekende ijs-producenten zoals Ola en Ben & Jerry’s hebben inmiddels een vegan variant.

Plastic not so fantastic

Wist je dat de plastic rietjes die vaak in je drankje worden geserveerd, de grootste vervuiler zijn van onze oceanen? En dat is treurig, want zeedieren raken erin verstrikt en vissen eten ze op. Op de beurs zagen we daarom veel alternatieven. Heb jij onze bamboe rietjes al gespot? Deze zijn duurzaam en ze zien er ook nog eens tropisch uit! Stapje voor stapje werken wij bij NON ook naar een duurzaam beleid.


In welke trend kan jij je wel in vinden? Het is in ieder geval écht de moeite waard om volgend jaar naar de Horecava te gaan: een must go voor alle foodies!

Ook leuk om te lezen!