NON STELT VOOR | Carline

Het wordt hoog tijd om onze eigen collega’s eens aan jullie voor te stellen. Want zonder zulke fijne collega’s, zou het lang niet zo leuk zijn bij ons! We trappen af met onze nieuwe aanwinst, Carline.

Hoi! Ik ben Carline, 27 jaar en sinds afgelopen december ben ik fulltime aan de slag gegaan bij de gezelligste koffiebar van het Westland. Ik hou me voornamelijk bezig met het maken van de lekkerste koffies, de gastbeleving en marketing. Alhoewel ik nog niet zo lang bij NON werk, heb ik al wel een leukste NON moment. In mijn eerste werkweek bestond het Hoofdkwartier namelijk een jaar, dus het was de hele dag gezellig druk! Ik kwam er meteen achter wat voor leuke gasten er allemaal langskomen bij NON. Ook in mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken. Ik hou van experimenteren, dus er staat vaak iets nieuws op tafel. Momenteel zit ik helemaal in een soep fase, want het weer is daar perfect voor. Mijn favoriete soepje is een exotische pompoen kokossoep, dit doet me denken aan mijn reizen door Azië. Extra fijn om weer even weg te dromen naar de zon met deze donkere dagen. Helemaal mooi meegenomen dat dit recept in een handomdraai klaar is. Als kers op de taart deel ik dit lekkere recept ook nog met jullie!

Wat heb je nodig voor 4 flinke porties?

 •  1 flespompoen, in stukjes gesneden (schil eraan)
 • 2 kleine zoete aardappels, in stukjes gesneden
 • ½ rood pepertje
 • 250 ml kokosmelk
 • 2 el komijnzaad
 • 3 cm gember
 • 1 grote rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 liter bouillon
 • olijfolie
 • peper, zout, cayennepeper naar smaak
 • garnering: koriander of bieslook, kokossnippers

Hoe maak je het?

 • Was de flespompoen en de zoete aardappels en snijd in gelijke blokjes. De schil kun je eraan laten.
 • Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in een pan. Snij de ui fijn en pers de knoflook en gember uit, en laat fruiten in de hete pan. Voeg vervolgens het rode pepertje toe.
 • Hierna doe je de blokjes pompoen en zoete aardappel erbij, die bak je 5 minuten kort aan.
 • Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het geheel ca. 30 minuten koken.
 • Je kunt met je vork in de aardappel en pompoen prikken om te checken of deze goed gaar zijn. Is het lekker zacht?
 • Pak je staafmixer erbij en pureer het geheel tot een gladde massa. Strooi het komijnzaad erbij en pureer nog even kort.
 • Schenk hierna de kokosmelk erbij, je soep wordt nu heerlijk romig!
 • Tot slot doe je er naar eigen smaak peper, zout en cayennepeper bij.
 • Schenk je soepje in een mooie kom en garneer met eventueel met wat koriander of bieslook en kokossnippers.

Dit gerecht smaakt heerlijk bij een stuk huisgemaakt naanbrood.
Laat je me weten wat je ervan vond? Eetsmakelijk!

#nonjeneregretterien | @non_popupCarline Verkade

 @carlinev 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *