NON TIPT | 5x tips voor de Kersttafel

It’s the most wonderful time of the year… Jawel, we hebben het natuurlijk over Kerst! Krijg jij gasten over de vloer? Waarschijnlijk ben je dan al druk in de weer met het plannen van je diner, want hoe  leuk is het als je je gasten kunt verwonderen met de mooiste en lekkerste gerechtjes. Misschien heb je wel inspiratie opgedaan door onze kerstborrelplank? Tipje van ons: er zijn nóg meer manieren om je gasten te imponeren, want een mooi gedekte tafel maakt jouw gezellige kerstdiner pas écht af. Met slechts 5 kleine, simpele tips hoor jij je gasten gegarandeerd ‘oooh’s en ‘aaaah’s’ uitspreken (en is je tafel Pinterest-waardig).

Gold baby!
Wij weten het allang: goud geeft een chique uitstraling! Kies eens voor goud bestek in plaats van het veel gekozen zilver. Tegenwoordig ligt het in steeds meer schappen en kun je bestek zelfs huren. Misschien heb je nog oud bestek? Spuit dit dan goud (natuurlijk wel met waterbestendige verf ;-))

Servetjes
Als je dan toch zo lekker in de weer bent met het bestek, kun je deze net zo goed leuk ‘inpakken’. Rol ze bijvoorbeeld in een servetje en knoop er een touwtje omheen, of steek er een fris, groen  dennentakje bij.  Je kunt er zelfs nog een leuk kaartje aan vast binden met een mooie kerstwens of quote, of de naam van een persoon indien je een tafelschikking hebt.

Lichtjesfeest
Wat ons betreft de nummer 1 van de sfeermakers: kaarsjes! Of het nou waxinelichtjes zijn, kandelaars of windlichten, kaarsen maken deze donkere dagen zo gezellig! Kies bijvoorbeeld voor een mooie zwarte kandelaar met gouden of witte kaarsen voor een mooi contrast.

Groen, groen, groen
Voor nog meer gezelligheid en een lekker kleurtje kun je op tafel mooie kersttakjes of bladeren in het midden van je tafel leggen. Van een groen kleurtje wordt iedereen vrolijk! Heb je nog kerstballen over? Hoe leuk is het als je die erbij legt!

O denneboom…
Haal de natuur in huis en presenteer je gerechten op boomstamschijven. Denk bijvoorbeeld aan je kaasplankje of toastjes met dips. Of zet er kaarsjes en bloemen op en zet het op meerdere plekken van je tafel.

 

Hopelijk helpen deze tips je om er een onvergetelijke avond van te maken. Laat je ons weten hoe jouw tafel eruit ziet? Wij wensen jullie allemaal hele gezellige feestdagen!

Alle foto’s zijn gemaakt door Sylvana Lansu.

#nonjeneregretterien | @non_popupCarline Verkade

 @carlinev 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *