NON TIPT | 9x de leukste foodfilms

Wij zijn dagelijks in de koffiebar of bij events bezig met eten. En als we dan vrije tijd hebben? Dan zijn we op een foodfestival, we duiken een restaurant in, of we ploffen op de bank met heel veel popcorn, en zetten we het liefst ook nog eens… eh ja, een food film op! We kunnen het gewoon niet laten, want we worden altijd gewoon heel erg BLIJ van eten. Herken jij jezelf hier al een beetje in? Mooi! Want dit zijn volgens ons de 9 leukste films waar ‘eten’ in  voor komt! Goed excuus om weer lekker de bank op te kruipen, met jouw lievelingssnacks natuurlijk 😉

 

The Hundred Foot Journey

Deze heerlijke zoetsappige film vertelt het verhaal van Hassan, die met zijn familie vanuit India naar een klein dorp in Engeland verhuist, dat een klassiek Michelin-restaurant als hoofdattractie heeft. Volgens Hassan valt het eten valt in Engeland nogal tegen, dus opent hij een Indiaas restaurant. Ja, recht tegenover het Michelin-restaurant. En dat wordt niet helemaal in dank afgenomen…

Chef

Door een conflict met de restauranteigenaar besluit chef Carl ontslag te nemen. Hij gooit het roer om en verhuist naar Miami en knapt daar een oude wagen op tot een foodtruck, samen met zijn zoontje, beste vriend en ex-vrouw. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor koken, leven en liefde.

Ratatouille

Niet alleen leuk voor kids, maar zeker ook voor volwassenen! Remy is een ratje met een passie voor koken. Hij is vastbesloten om zijn droom te verwezenlijken; hij moet en zal een chefkok worden. Hij belandt toevallig bij het beroemde restaurant van zijn eigen culinaire held, Auguste Gusteau waar hij Linguini ontmoet, een keukenhulp. Samen vormen ze een team en al gauw zet Remy’s passie voor koken de hele culinaire wereld van Parijs op zijn kop. En dit zorgt voor heel wat hilarische situaties.

The Lunchbox

Dat de liefde van de man door de maag gaat, bewijst deze film maar al te goed. Een verkeerde levering van Mumbai’s beroemde lunchbox-bezorgsysteem verbindt het leven van een jonge huisvrouw met dat van een man van middelbare leeftijd. Hij krijgt per ongeluk de lunch die zij voor haar afstandelijke echtgenoot bereid had. Beiden zijn eenzaam, maar bouwen samen een fantasiewereld op door briefjes aan elkaar te schrijven die via de lunchtrommel bezorgd worden.

Chef’s table

Deze toffe serie op Netflix geeft je letterlijk een kijkje in de keuken van ’s werelds beste chefkoks. Hun unieke visie, strategie, prive leven, achtergrond wordt toegelicht. Om nog maar te zwijgen van de kunstige gerechten die voorbij komen… Er zijn meerdere seizoenen van, dus eat your heart out!

Bron: Pinterest

That Sugar Film

Deze documentaire is misschien niet de leukste in dit hele rijtje, maar wel een serieuze eye opener. De Australische documentairemaker Damon Gameau at voor That Sugar Film 40 suikerklontjes per dag. Hiermee laat Gameau letterlijk zien wat suiker doet met een lichaam. Zelf veranderde hij in twee maanden tijd van sterke, energieke man in iemand die altijd chagrijnig was. Ook kwam hij 10 kilo aan. Opvallend is dat hij wel ‘gezond’ at. Hij liet frisdrank en snoep staan en koos voor yoghurt en muesli. Hiermee toont Gameau aan dat de voedingsindustrie veel suikers toevoegt aan ons eten. De documentaire kun je op Netflix bekijken.

Chocolat

Grote kans dat je deze klassieker starring Johnny Depp wel kent. Zo niet, dan moet je deze heerlijke zoetsappige film heel snel gaan kijken! Het streng gelovige Franse dorpje Lansquenet-sous-Tannes wordt flink op z’n kop gezet als een vreemdeling – Vianne Rocher- met haar dochter Anouk, er een Chocolaterie opent. Niemand kan de verleiding weerstaan om niet van haar lekkernijen te genieten, en stuk voor stuk smelten de dorpelingen voor haar. En als daar op een dag Johnny langs de Chocolaterie komt, dan smelt jij ook op de bank! Zorg trouwens dat je minstens een kilo chocola hebt ingeslagen voor je deze film kijkt, want hier krijg jij echt trek van!

Julie & Julia

In deze feelgood film (gebaseerd op een waargebeurd verhaal) is Julie Powells haar saaie leventje zat, en besluit ze om alle recepten uit het kookboek van de legendarische chefkok Julia Child (Meryl Streep), te koken. Ze begint haar blog: 365 dagen en 524 recepten. Ondertussen wordt het verhaal van Julia Child en haar man Paul verteld. Hoe ze in Parijs belanden en hoe Julia, verzot op lekker eten, zich bekwaamt in de Franse keuken en uiteindelijk het kookboek gaat schrijven: “Mastering the art of French cooking”.

Bron: Pinterest

No Reservations

We sluiten af met deze romcom. Kate Armstrong (Catherine Zeta Jones) is een gepassioneerde chef in een hip restaurant in Manhattan. Haar leven neemt een drastische wending wanneer ze plotseling de zorg voor haar nichtje krijgt toegewezen. Een topcarrière in de keuken combineren met ouderschap valt niet mee. Als de charmante Australiër Nick plaatsneemt in haar keuken, krijgt ze het helemaal moeilijk…


Zo, wij kruipen de bank weer op! Heb jij nog een leuke filmtip voor ons? Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

#nonpopup #nonjeneregretterien

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *