NON SPOT | Canggu, Bali

Voor iedereen die binnenkort naar Bali gaat, of van plan is om te gaan.. Mogen we je in ieder geval deze absolute tip meegeven? Ga naar Canggu! Echt, ga daarheen. Het is een dorpje naast Seminyak, maar dan wat kleiner en als je het ons vraagt, zóveel leuker en lekkerder eten.
En om je dan gelijk even op weg te helpen daar, geven we je wat adresjes mee die echt de moeite waard zijn.
 

Goed om te weten: Nummer 1 t/m 5 zijn allemaal te vinden op de hoofdweg richting het strand. Deze spots zul je dus zeker tegenkomen. Bu Mi is het meest ver bij het strand vandaan, daarna Luigi’s, en zo door. Voor La Brisa is het fijn om een scooter te hebben, dat is net iets verder weg. Sowieso is het tof om op Bali een scooter te huren, echt een aanrader.

 

                 
                  De taartjes van Monsieur Spoon | Ontbijtjes van The Crate Cafe

 1. 1. Bu Mi

  Jalan Pantai Batu Bolong
  Bu Mi is een autentieke Indonesische warung, een eethuisje gerund door een familie en de vitrine staat er vol met heerlijke familierecepten. Je gaat aan het begin van de vitrine staan, daar krijg je een bord en de keuze uit verschillende soorten rijst. En dan begint het feest!
  Stiekem heb je natuurlijk al voor de vitrine van zeker 5 meter (!!!) lang staan kijken wat je allemaal op je bord zou willen. Het ligt er vol met verschillende soorten saté, verse gegrilde vis, veel groentengerechten, tofu, tempeh en eitjes. Voor vlees- en visliefhebbers voldoende keuze. Ook voor vegetariërs is er zeker meer dan genoeg keuze.  De mevrouw achter de vitrine loopt met jou langs alle gerechten, en jij hoeft alleen maar aan te wijzen wat je zou willen hebben. Het kan inderdaad gebeuren dat je veel te veel op je bord hebt uiteindelijk, dus als we je één tip mogen geven: Ga met iemand samen, en verdeel alle gerechten die je zou willen proeven over de twee borden. Of je neemt het na afloop gewoon mee natuurlijk. Selamat Makan!

  2. Luigi’s Hot Pizza

  Jalan Batu Mejan
  Ben je met een groep, of gewoon toe aan veel gezelligheid? Ga hier dan zeker eten. Het terras staat er vol met picknicktafels waar je kunt gaan zitten. De drankjes mag je zelf halen aan de bar, het eten nemen ze wel bij je op. En geloof het of niet, maar je kunt hier echt zo lekker pizza eten. Ben je met een groep? Bestel dan de pizza van één meter lang, en zorg dat je aan tafel zit als de pizza wordt gebracht. Alle koks en bediening beginnen dan te juichen en joelen, en dan doet eigenlijk de rest van het terras ook wel gezellig mee.

  3. Monsieur Spoon

  Jalan Pantai Batu Bolong
  Last van Bali Belly, of gewoon even trek in een lekker broodje? Bij Monsieur Spoon werken ze met authentieke Franse recepten. Hier kun je dus super lekkere broodjes krijgen, soms is dat tussendoor ook wel even lekker. Daarnaast hebben ze de lekkerste taartjes, sapjes en salades.

  4. Betelnut Cafe

  Jalan Pantai Batu Bolong
  Goede koffie kan je absoluut hier krijgen. Het is er heel vaak helemaal vol, maar je kunt gelukkig ook alles meenemen bij hun To Go balie beneden aan de straat. Mensen komen hier voor een lekkere lunch, een fijne werkplek (hoe fijn om een werkweek in te plannen op Bali!?) en gewoon hele lekkere koffie.

5. Crate Café

Jalan Canggu Padang Linjong
Op zoek naar een goed ontbijt? Look no further! Deze hotspot serveert de meest fantastische ontbijtjes. Was je trouwens bang om wat kilo’s aan te komen op vakantie? In Canggu zijn ze superbewust bezig met voeding, en zo ook hier. Ze staan er bekend om hun ontbijtjes met granola, chiapuddings en goede koffie. Geen zin om in de rij te staan? Dan moet je echt op tijd aanwezig zijn, rond 7 uur ’s ochtends dus al. Absoluut de moeite waard!

6. La Brisa
Jalan Pantai Batu Mejan, Echo Beach
Dit resort is nog geen jaar geleden geopend, en nu al elke avond helemaal vol. Je kunt er eten op een terras aan het strand, met kleine zwembaden erbij. Als je verder doorloopt, kom je bij het hotel, wat ook heel mooi moet zijn.  Absoluut een aanrader om hier om 4 uur ’s middags alvast plaats te nemen op de zitzakken. De zon gaat hier snel en vroeg onder, dus zorg dat je er lekker voor zit met een koud biertje op je zitzak.

 

Terimah Kasi!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *