NON TIPT | Specials

Tegenwoordig zijn we ons vaak steeds meer bewust van wat we lekker vinden, maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Waar bij ons ook veel vraag naar is, zijn bepaalde dieetwensen. De meest voorkomende dieetwensen zetten we voor je op een rij, misschien is het voor jou ook wel eens handig en interessant om te lezen. Voor veel mensen voelt dit vaak als een last, maar hoe fijn is het als er in de horeca rekening gehouden kan worden met jouw ‘speciale’ wensen?

Lactose

In een hele korte versie: lactose is eigenlijk melksuiker, en zit in melk die afkomstig is van dieren. Doordat er bij mensen met een lactose intolerantie een bepaald enzym niet wordt aangemaakt, kunnen zij de melk niet goed verteren. Hierdoor krijgen zij vaak last van buikpijn, een opgeblazen gevoel en vermoeidheid. Producten die je vooral zult moeten vermijden zijn natuurlijk kaas en melk. Voor je dagelijkse cappuccino zou je bijvoorbeeld eens soja of amandelmelk kunnen proberen. In onze koffiebar hebben we eigenlijk altijd lactosevrije Sweets. O.a. onze kokosmakronen en de taartjes van SUE. Manon van Lactose Vrij Zijn kan jullie hier nog veel meer over vertellen, met heel erg veel leuke recepten en tips!

Gluten

Mensen kunnen een allergie hebben voor tarwe, en gluten zitten in tarwe. Als je hier niet goed tegen kan, kan dit op het begin natuurlijk best schrikken zijn. Stel je maar eens voor; pasta en brood.. Toch wel producten die bijna dagelijks in de Nederlandse keuken voorbij komen. Maar als je je hier meer in verdiept, zul je zien dat er echt heel veel producten zijn die je nog wél mag. Tips voor glutenvrije recepten, vind je o.a. in dit artikel van Elle Eten.

Veganistisch

Als er iemand vegetarisch is, kijken we daar niet meer van op. Maar veganistisch is toch net weer anders. Dit betekent dat je geen dierlijke producten neemt. Dus behalve vlees, eet je bijvoorbeeld ook geen eieren en drink je geen melk. En ook dit hoeft zeker niet lastig te zijn, want met bijvoorbeeld groenten en bonen kun je ook zoveel varieren! Er zijn tegenwoordig ook een hoop vlees vervangers, zo bracht de Albert Heijn een vegetarische biefstuk uit deze week, we zijn heel benieuwd. Wij probeerden laatst in ieder geval de vegetarische Krekelburger, en deze was serieus gewoon heel lekker!

 

Heb jij bepaalde wensen waar we rekening mee kunnen houden? Laat het ons dan zeker even weten, we denken graag met je mee, en staan altijd open voor tips. Geef je wensen door, door middel van dit reserveringsformulier.

Ook voor cateringopdrachten denken we graag met je mee.

#nonjeneregretterien

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *