NON OP DE KOFFIE | 10x vragen aan Michèle van Bouwhuijsen

NON OP DE KOFFIE | Business | Ondernemen 

 

Yes, we hebben weer een topper te pakken! Een jonge ondernemer, met veel creativiteit en ambitie. Ook bij haar is het organisatietalent met de paplepel ingegoten. Auteur van het boek ‘Trouwen Doe je Zo’, Freelance marketeer & stond in de top tien van de Viva Visionista’s! Wij volgen haar al een tijdje op de voet, maar de hoogste tijd dus om jullie ook kennis te laten maken met @Michèle van den Bouwhuijsen 

 

Hi Michele, leuk dat je de tijd neemt om mee te werken aan dit interview!

“Hoi meiden, wat een goeie en toffe move dat jullie bruidsparen blij gaan maken door bij te dragen aan de mooiste dag van hun leven! Ik vind het heel leuk dat jullie mij hierover willen interviewen!” 

 

Kan je je voorstellen aan ons? 

“Mijn naam is Michèle, ik ben 30 jaar en ik woon in Rotterdam. Sinds 2016 werk ik als freelance marketing adviseur en in dat jaar ben ik ook begonnen met het schrijven van mijn boek ‘Trouwen doe je zo!’. Nadat ik in 2017 werd geselecteerd bij een wedstrijd van het tijdschrift Viva en met mijn idee in de halve finale terecht kwam, heb ik mijn laatste twijfels overboord gegooid en heb ik het boek in november 2017 in eigen beheer uitgegeven.” 

 

Hoe ben je in het vak terecht gekomen? 

“Ik heb gestudeerd aan de Hotelschool in Den Haag en heb daar mijn passie voor de horeca en vooral voor eten & drinken gevonden. Ik denk ’s ochtends al aan wat ik ’s avonds wil eten en ik ontdek graag nieuwe producten, nieuwe merken of nieuwe hotspots. Als er iets georganiseerd moet worden ben ik de eerste die ermee aan de slag gaat. Dat is eigenlijk iets wat ik van nature altijd doe, ik stond er niet bij stil dat anderen dat minder makkelijk vinden dan ik.”  

 

De trouwbranche is natuurlijk een prachtige niche, hoe is daarvoor je liefde ontstaan?  

“Na mijn studie ben ik gaan werken in de sales en heb ik als accountmanager tientallen feesten georganiseerd, waaronder ook veel bruiloften. Vanuit die functie werd ik vervolgens door mijn netwerk gevraagd om sales & marketing manager te worden bij een grote trouw-website. In die periode heb ik ook de trouwbranche beter leren kennen en mijn netwerk in deze branche uitgebreid. Er zijn natuurlijk veel overeenkomsten in de trouwbranche, de evenementenbranche en de horeca, als je kijkt naar het vieren van diverse levensgebeurtenissen en de elementen die hierbij een rol spelen (muziek, eten, drinken, locatie). Het is het mooiste dat er is!” 

 

Je hebt dus het boek ‘Trouwen doe je zo’ geschreven, voor wie & waarom? 

Tijdens mijn werk merkte ik dat het organiseren van een feestje mij makkelijk afgaat. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor feestje het is, ik organiseer graag en heb een hele praktische instelling. De aanstaande bruidsparen die ik ontmoette hadden hier meer moeite mee. Ze wisten vaak niet waar ze moesten beginnen, waar ze rekening mee moesten houden, hoe ze hun budget moesten verdelen.. er komt natuurlijk veel op je af als je zo’n belangrijke dag gaat organiseren! In het Nationaal Trouwonderzoek van Top Trouwlocaties las ik elk jaar weer dat ruim 75% van de bruidsparen stress had bij de organisatie van hun bruiloft. Dat is zo zonde! Daar wilde ik iets aan doen.  

Het werd een hele praktische planner, omdat er online heel veel inspiratie te vinden is en ik het belangrijk vond om offline een praktisch handvat te kunnen bieden, waarmee aanstaande bruidsparen die inspiratie kunnen omzetten tot een persoonlijke bruiloft die bij hen past. Denk ook aan handige lijstjes, slimme tips en ruimte voor eigen notities. Alles bij elkaar, zodat je in 10 stappen een droombruiloft kan organiseren zonder stress!”  

Wat is je nr. 1 advies voor een aanstaand bruidspaar? 

“GENIET van alle voorpret!! Tijdens de organisatie van je bruiloft zijn er zoveel leuke momenten.. het vragen van de getuigen, urenlang sparren met je ceremoniemeester, inspiratie opdoen op een leuke trouwbeurs, een trouwjurk of trouwpak uitzoeken met de mensen die het dichtst bij je staan, de juiste muziek voor het feest kiezen… het zijn stuk voor stuk mooie momenten die net als je bruiloft zelf gaan zorgen voor mooie herinneringen. Daarom hoop ik dat aanstaande bruidsparen wat meer stil kunnen staan bij die momenten en ook daar met volle teugen van genieten, zonder stress te voelen van ‘de perfecte jurk’ of je druk te maken of de locatie wel instagrammable is…” 

 

Wat is je meest bijzondere moment tijdens bruiloft dat je hebt meegemaakt?  

“Dat blijven met stip de momenten waarop het bruidspaar hun trouwgeloften aan elkaar voorlazen. Ik zorg ook altijd dat ik genoeg zakdoekjes bij me heb…” 

 

Welke trends zie jij voor bruiloften?  

“Wat ik het allerleukst vind is dat bruiloften steeds meer persoonlijk worden en dat er minder wordt vastgehouden aan tradities en traditionele programma’s. Zo heb ik vorig jaar een bruiloft meegemaakt wat bijna een foodfestival was en een bruiloft waar we ’s middags al aan het dansen waren. Het maakt echt niet uit hoe groot je budget is: als je het traditionele programma los durft te laten kun je met elk budget een prachtige, persoonlijke dag organiseren. 

 

En wat gaan we in 2018 echt terug zien 

“Wat je in 2018 veel gaat zien is de kleur groen, in combinatie met meer natuurlijke kleuren en natuurlijke elementen (hout, planten, veel bloemdecoratie). Een andere trend (die daar ook weer mee samenhangt) is dat de styling van de bruiloften een steeds grotere rol krijgt. Zo kun je tegenwoordig een hele trouw-huisstijl laten maken, waarbij je ‘save-the-date’, uitnodiging, menukaarten, tafelkaartjes, bedankkaartjes en ander drukwerk in dezelfde stijl en kleuren worden gemaakt.” 

 

“Wat ik ook zie is een strijd tussen 2 soorten bruiloften: aan de ene kant de ‘social wedding’ met je eigen hashtag, een app om de foto’s met elkaar te delen, een photobooth en een groot scherm in de zaal waarop de foto’s al worden getoond. En aan de andere kant de ‘unplugged wedding’: waarbij het bruidspaar de gasten verzoekt om vooral zelf géén foto’s te maken en nog niets te delen. Voor allebei valt wat te zeggen, het belangrijkste is dat het bruidspaar de keuze maakt die bij hen past, het is tenslotte hun feestje!” 

 

Om goed af te sluiten: Wat is het eerste woord wat bij je opkomt als wij het ‘Bruiloften’ zeggen?

Oei. Eerlijk: het eerste woord dat me te binnen schoot was FEEST! En daarna dacht ik toch weer aan TAART…”

 

“Ah, moet je deze prachtige taart op de foto eens zien… er was 1 ding dat in mijn foodie-mind direct opkwam toen ik mijn boeklancering ging organiseren: daar moet een bruidstaart bij. Dit is by far de allerlekkerste taart die ik in mijn hele leven heb gegeten. Ik heb traditioneel de bovenste laag ingevroren, niet om bij het eerste jubileum op te eten, maar bij tweede druk van mijn boek!” 

 

@Met_michele 

@trouwendoejezo 

#trouwendoejezo #nonpopup

Alle foto’s zijn gemaakt door Prisca Visser

Wil je nog meer Wedding-inspiratie opdoen? Lees dan ook onze volgende artikelen:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *