NON OP DE KOFFIE | 8x vragen aan fotograaf Sylvana Lansu

NON OP DE KOFFIE | Business | Ondernemen

Een voordeel van ons werk is dat we mogen samenwerken toffe & inspirerende ondernemers. Én bij sommige van hen zit het vak ook nog eens  echt in hun ‘bloed’. Sylvana Lansu is er zo een!

First things first, hoe ben je in dit vak gerold?

“Voordat ik door school werd gevraagd om ne te denken over mijn vervolg studie hield ik al erg van fotograferen. Maar eigenlijk had ik me nooit gerealiseerd dat ik daar daadwerkelijk iets mee zou kunnen. Totdat we op school een beroepskeuzetest moesten maken en daar het beroep fotograaf uit kwam. Toen was ik zo blij, dat ik gelijk wist dat dat was wat ik wilde. Ik ben de kunstacademie gaan doen en heb daar de richting fotografie gevolgd.

Je bent al een tijdje actief in het vak, hoe heb je het vak zien veranderen de laatste jaren?

“De toegankelijkheid van fotografie is enorm toegenomen, super leuk natuurlijk. Maar mensen kennen ook minder waarde toe aan een professionele fotograaf. Terwijl er toch echt een groot verschil is tussen de amateur- en professionele fotograaf”

Wat is het tofste dat je tot nu toe hebben mogen doen? En waarom is dat je bijgebleven?

“Het tofste was mijn verblijf in een afgelegen dorpje in de Spaanse Pyreneeën. Het was echt een avontuur, heb hele lieve mensen ontmoet en ben ze dankbaar dat ik een kijkje in hun leven heb mogen nemen. Ze leven daar zo afgelegen op basis van hun eigen idealen, voor mij voelde dit als een vorm van vrijheid. Het resultaat is het fotoboek ‘El camino de la montana’”

Wat is een groot misverstand over jouw werk?

“Mensen denken dat je als fotograaf constant 24/7 aan het fotograferen bent. Helaas is dit niet zo, ook ik moet veel randzaken regelen zoals research, afspraken, belasting aangifte en natuurlijk het achteraf verfijnen van foto’s.

En wat is juist het leukste en het meest bijzondere aan het vakgebied?

“Ik hou echt van het creëeren, het verhalen vertellen met beeld. Maar ook de afwisseling van elke keer andere plekken waar je terecht komt en het ontmoeten van allerlei mensen. De ene keer werk ik voor een bedrijf en de andere keer fotografeer ik een bruiloft. Maar naast mijn commerciële werk blijf ik ook altijd bezig met het maken van vrij werk.

Welk advies zou jij jezelf vijf jaar geleden willen geven?

“Luister niet te veel naar wat ze allemaal op school zeggen maar trek je eigen plan.”

Wat zijn de toekomstplannen? Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

“Het lijkt me echt geweldig om klussen in het buitenland te doen. Een buitenlandse bruiloft of de vrijheid om een eigen serie in het buitenland te fotograferen met garantie van een opdrachtgever. Hoe vet zou het zijn om van mijn fotografie te kunnen leven zonder plaatsgebonden te zijn?!”

Meer SYL?

Check de website van Sylvana lansu of volg haar via @sylvanalansu en @sylweddingphotography

SYL wedding potography voor NON wedding (wedding@nonpopup.nl)

#nonpopup | ‘Non je ne regrette rien’ | Facebook NONpopup | instagram @non_popup

  

Manon van der Ende
Oprichtser & Co-Owner NON pop-up
Events & Wedding – Food, Planning & Styling

 @Manonvanderende

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *