DINSDAG BOOST | Onze favo koffie

Onze favo koffies staan natuurlijk op onze nieuwe menukaart, deze gaat aanstaande donderdag alweer in! We krijgen nog best vaak de vraag over wat bijvoorbeeld het verschil is tussen een latte en een latte machiatto, wat is een Flat White eigenlijk en hoe maak je die figuurtjes in de koffie? Graag leggen we het jullie nog even in het kort uit, maar mocht je nog meer vragen hebben, staan we woensdag tot en met zondag voor je klaar in ons Hoofdkwartier;)

Onze favo koffies:

Espresso
Onze espresso is de basis voor al onze koffies op de kaart. Hoe makkelijk het ook lijkt, een espresso echt goed zetten is een hele kunst. Het begint bij de bonen die je kiest, wij hebben gekozen voor de bonen uit Brazilie van Single Estate. Mocht je hier meer van willen weten, kan je in dit artikel meer lezen over deze koffiebrander in Maasdijk.
Bij het zetten van een espresso houd je onder andere rekening met de maling van de bonen, doorlooptijd van de machine, de hoeveelheid water en het aantal gram van de gemalen bonen. In ieder geval, een heel lang verhaal. Super interessant! Maar mocht je hier meer van willen weten, vraag het ons in het Hoofdkwartier!

Americano
De americano is onze zwarte koffie. Deze wordt gezet door heet water in een kopje te schenken. Hierop wordt een dubbele espresso gezet. Hierdoor krijg je volgens ons de beste smaak uit de bonen voor je ‘normale’ bakkie.

Cappuccino
Door een enkele espresso te zetten in een kopje, heb je de basis al. Maar nu begint het opschuimen voor de melk. Dit is toch wel één van de leukste stukjes van het koffie zetten, vinden wij. Het vergt veel tijd en oefenen kan je niet genoeg, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het echt zo leuk om te doen! Een aantal voorbeelden van echte latte art-kampioenen:
Nick Vink
Dagmar
Jibbilittle
Wij krijgen ook vaak als feedback terug dat de cappuccino niet heet genoeg is. Dat klopt, wij proberen de melk niet te koken omdat dan de zoete smaak van de melk verloren gaat. Maar mocht je het niet lekker vinden, of echt niet warm genoeg, laat het ons vooral weten! We willen dat jij de perfecte koffie drinkt, dus als het voor jou niet lekker was, dan maken we het met alle liefde voor je opnieuw!

Flat White
Deze koffie is razend populair, vooral in Australië. Het is het beste te vergelijken met een cappuccino, alleen dan met twee espresso’s in de kop in plaats van één. Ook is het schuim ietsje minder dik dan bij een cappuccino. Maar voor een echte oppepper, kun je met een gerust hart de Flat White bestellen!

Moccachino
Wij zetten de moccachino als een cappuccino, maar dan voegen we er een beetje chocola en cacaopoeder aan toe. Hij is dus net ietsje zoeter, maar nog in verhouding evenveel koffie als in de gewone cappuccino. Lekker voor de zoetekauwen onder ons;)

Latte
Hoe wij de latte zetten, is hij het beste te vergelijken met de ‘koffie verkeerd’. Dus veel warme melk bij de espresso, en wat minder melkschuim. Wel belangrijk dat dit echt iets anders is dan een latte macchiato. Het verschil zit hem in de hoeveelheid melk, en de verhouding tussen warme melk en het melkschuim.

Latte Macchiato
Een latte macchiato zullen de meeste van jullie kennen als ‘de koffie met de drie lagen’. En dat klopt! Maak veel melkschuim en schenk dit in het glas. Door het ongeveer 30 seconden te laten staan, zal het melkschuim naar boven drijven. Wanneer dit is gebeurd, schenk je een espresso rustig in het glas. De espresso komt precies tussen het melkschuim en de warme melk te liggen.
Je kunt hier uiteraard verschillende smaakjes en toppings aan toevoegen, wat bij ons ook echt veel wordt besteld! Wij schenken bijvoorbeeld veel latte macchiato’s met de volgende smaken: vanille, caramel, salted caramel, chocolate chip en chai. Heb je nog een andere favoriet? Laat het ons vooral weten, wie weet zie je hem later terug als special!

 

Genoeg geschreven, nu tijd voor koffie;) Wat is jullie favo?

 

#nonpopup | @non_popupHella Elgershuizen
Foodie bij NON pop-up

 @hellahuizen 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *