DINSDAG BOOST | Bruisende scroppino

Ken je scroppino al? Als je dit overheerlijke Italiaanse drankje eenmaal een keertje op hebt, kan je er geen genoeg van krijgen. Het is een ‘spoom’, een tussengerecht. Maar het kan ook als dessert opgediend worden of, zoals in ons geval, een feestelijk welkomstdrankje tijdens de opening van ons nieuwe pand afgelopen oktober 😉

Kom je bij een echte Italiaan, dan zullen ze aan je tafel komen met een karretje en alle ingrediënten. Dan worden de glazen voor je neer gezet, en kloppen ze de ingrediënten samen met een garde in een kom tot een schuimig geheel. Zo leuk! Maar… dit kun jij zelf natuurlijk ook. Aan de slag!

Wat heb je nodig?

Voor 4 glazen
– 250 ml prosecco
– 50 ml wodka
– 0,5 liter sorbetijs (officieel gebruik je citroen, maar kies vooral wat jij leuk vind! Wij hebben gekozen voor framboos).
– Decoratie

En dan?

Doe een bolletje sorbetijs in een kom, Klopt met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor.
Schenk de scroppino in een mooi glas en maak het leuk af met decoratie, zoals een schijfje limoen op de rand van het glas of een eetbaar bloemetje.
Serveer direct!

Bruisend het nieuwe jaar in… Hele fijne Feestdagen!

PS. Wist je dat we sinds kort een alcohol vergunning hebben? We zijn druk bezig om allerlei lekkere cocktails en mocktails te bedenken! Welke mag volgens jou écht niet ontbreken? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: